Article_Top_970x250

MOSTAR: Humanitarni turnir u stolnom tenisu za obnovu zagrebačke katedrale

"Za Stepinčevu katedralu"

MOSTAR: Humanitarni turnir u stolnom tenisu za obnovu zagrebačke katedrale

svibnja 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Humanitarni stolnoteniski turnir "Za Stepinčevu katedralu", na kojem sudjeluje oko 150 natjecatelja, počeo je u petak u Studentskom domu Dompes u Mostaru.

Turnir će se igrati u petak i subotu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a prikupljena sredstva (20 maraka po igraču) uplatit će se na račun obnove zagrebačke katedrale koja je stradala u potresu 22. ožujka 2020. godine, kazao je Fenu fra Iko Skoko u ime organizatora turnira, prenosi Fena.

- Humanitarnim turnirom želimo na neki način simbolično participirati u obnovi zagrebačke katedrale koja je prošle godine stradala u potresu - kazao je fra Iko, podsjetivši pritom i na potres koji je pogodio Petrinju i Sisak, u čijoj će obnovi, dodao je, također nastojati sudjelovati.

Fra Iko je podsjetio i na datum rođenja blaženoga Alojzija Stepinca - 8. svibnja, zbog čega su se i odlučili na održavanje turnira na njegov rođendan.

- Mnogi prijavljeni sudionici zbog obveza nisu mogli sudjelovati subotom te su zamolili da se turnir održi i petkom - istaknuo je fra Iko i dodao kako turnir u subotu počinje u 9 sati.

Najbolje sudionike na humanitarnom turniru očekuju i nagrade.

Osvajači prva tri mjesta dobit će pehar i reket za stolni tenis.

Dnevnik.ba