Article_Top_970x250

Moguća odgoda početka Premijer lige BiH zbog povećanja broja zaraženih

prati se situacija

Moguća odgoda početka Premijer lige BiH zbog povećanja broja zaraženih

srp 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Predsjednik odbora za natjecanje Nogometnoga saveza BiH Miodrag Lale najavio je ozbiljnu mogućnost odgode početka nove sezone u Premijer ligi, najavljenoga za 1.kolovoza, zbog zabrinjavajućega porasta broja zaraženih nogometaša. 

Prije dva dana je službeno potvrđeno kako su čak deset nogometaša i dva trenera Nogometnoga kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja zaraženi koronavirusom zbog čega je privremeno prekinut rad kluba. Devet ih se nalazi u bolnici u Zenici, dok su trojica u kućnoj samoizolaciji.  

Ranije je objavljeno da su dva igrača Zrinjskoga te jedan iz Veleža također pozitivni na koronavirus.

Zbog novonastale situacije iz Mladosti su najavili da će tražiti odgodu odigravanja svojih utakmica na početku sezone zakazane za 1. kolovoza. Mladost bi u prvom kolu trebala gostovati kod Borca u Banjoj Luci, a  u drugoj je domaćin prvaku Sarajevu.

"Postoji više scenarija po ovom pitanju. Prvo, ne znamo hoće li Mladost tražiti odgodu. Ako se to dogodi, razmotrit ćemo sve okolnosti. Imamo upute od UEFA-e koje ćemo primjenjivati. To znači da postoji mogućnost da im možda i ne izađemo u susret kada je u pitanju takav eventualni zahtjev", rekao je Lale i napomenuo da klub iz Kaknja u rosteru ima dovoljno nogometaša unatoč ozbiljnoj situaciji s ulaskom virusa u klub.

"Bit je da svaki zahtjev ne znači automatsko odlaganje. Čak ni dogovor s protivničkim klubom nije automatska odgoda. Odbor za natjecanje NS BiH je taj koji će procijeniti postoji li opravdani temelji za odgodu, a klub naravno mora priložiti i medicinsku dokumentaciju."

Lale ističe da nogometni savez svakodnevno prati stanje u vezi s pandemijom. Prema njegovim riječima, za sada situacija nije alarmantna, ali ako se pogorša, nije isključena i mogućnost izmjena kompletnog kalendara jesenjeg dijela sezone BH Telecom Premijer lige BiH.

"Nije nemoguće da se odgodi kompletan početak sezone za desetak dana. Vidjet ćemo kakva će situacija biti. Idemo dan po dan. Ne isključujemo ni mogućnost da se umjesto 19 u jesenjem dijelu igra manje kola. Sve će to zavisiti od stanja na terenu i kako će se razvijati situacija. U svakom slučaju nadamo se najboljem", istaknuo je Lale. 

Dnevnik.ba