Article_Top_970x250

Modrić engleskom novinaru: "Što bi ti, da ti cijelu taktiku otkrijem?"

europsko prvenstvo u nogometu

Modrić engleskom novinaru: "Što bi ti, da ti cijelu taktiku otkrijem?"

lip 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić najavio je nedjeljni ogled protiv Engleske koji se igra u sklopu 1. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva.

Modrić je novinarima na press konferenciji otkrio svoja očekivanja pred otvarajući susret na Euru, nije želio analizirati englesku reprezentaciju, ali je govorio o svojoj formi i očekivanjima navijača hrvatske reprezentacije.

Modrić je spreman

"Osjećam se super, sezona je bila jako duga, ali izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati koja je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju, a isto tako i obaveza. Očekivanja su velika od navijača, a i mi od sebe očekujemo puno. Nadamo se da ćemo pokazati svoje pravo lice", izjavio je Modrić koji je dodao vjeruje kako će Engleska, kao jedan od domaćina Europskog prvenstva istrčati agresivno i sa željom za pobjedom, prenosi Index.

''Očekujem agresivnu Englesku, igra pred svojom publikom i normalno je da želi krenuti agresivno i ofenzivno. Motivirana je, ali isto takvi ćemo biti i mi. Pokušat ćemo odigrati onako kako se dogovorimo i vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Nadam se da ćemo znati ukrotiti njihovu agresivnost i ofenzivnost i da ćemo mi kontrolirati igru Na nama je da odigramo što bolje, spremni smo, dobro smo radili ovih sedam dana i pripremali se za Engleze'', rekao je i onda se osvrnuo na atmosferu koja je vladala kad su se ove dvije reprezentacije susrele na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dobra atmosfera

Ondje je Hrvatska i preko Engleske stigla do najboljeg rezultata u svojoj povijesti, svjetskog srebra. Spominjala se tada arogancija.

"Arogancija se nije odnosila na igrače i ekipu Engleske, nego na ekipu oko reprezentacije - primjerice novinare i komentatore. Ne bavim se onime što se govori sa strane, fokusirani smo na utakmicu", sad je objasnio Modrić koji se nasmijao na upit engleskog novinara o taktici koju Hrvatska priprema za nedjelji sraz.

"Ti bi sad da ti otkrijem cijelu taktiku, haha. Ne mogu ulaziti u detalje, dobro smo se pripremili, izbornik nam je rekao što moramo raditi, a ja se nadam da ćemo na to terenu i pokazati. To kako ćemo pokušati iskoristiti njihove slabosti ćete vidjeti sutra, ne mogu vam to otkriti."

Velika očekivanja

Velika očekivanja od reprezentacije imaju navijači, ali i sami igrači.

''Naravno da će nam nedostajati navijači. Bilo bi lijepo da su mogli doći ovdje i podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam pomaže. Atmosfera je jako dobra među ekipom. Naravno da su očekivanja velika, podignuli smo letvicu jako visoko rezultatom na Svjetskom prvenstvu, ali treba biti realan i ne misliti da na svakom natjecanju moramo ići do kraja. Trebamo ići utakmicu po utakmicu, mislim da smo na svakom velikom natjecanju prezentirali jako dobar nogomet. Nijanse su nas na nekim prijašnjim prvenstvima dijelile od velikih stvari, a u Rusiji nam se sve poklopilo. Moramo biti realni'', zaključio je hrvatski kapetan.

Dnevnik.ba

Standings provided by SofaScore LiveScore