Article_Top_970x250

Mladi u Vitezu očistili korito rijeke Lašve

Hrvatska udruga mladih

Mladi u Vitezu očistili korito rijeke Lašve

ruj 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni u suradnji s Općinom Vitez uspješno realizirala prvu fazu projekta ,,Ekološki sat otkucava-spasimo rijeku Lašvu".

Prva faza projekta sastojala se od čišćenja korita rijeke Lašve kod ,,Ribarskog revira" u Vitezu.  Kako nam je kazao predsjednik udruge Mateo Marić, ovo je prva faza projekta koja se sastoji od čišćenja lijeve i desne strane korita rijeke Lašve, postoje još dvije faze realizacije ovoga projekta koje će uslijediti u narednim mjesecima, prenosi Večernji.ba. 

- Ova prva faza je jako bitna, jer u prvoj fazi smo očistili golemo smeće koje je stvaralo ogroman problem kada su poplave, a i rušilo je ugled prelijepog ,,Ribarskog revira" kojeg ribari drže jako čistim i urednim koliko je to moguće. Ovim putem se zahvaljujemo Ribolovnom društvu Vitez na tome što su prepoznali ovaj projekt i ustupili nam svu potrebnu papirologiju kako bi se ovaj projekt realizirao kako treba, rekao je Mateo Marić. 

Posebna zahvala, kako su rekli iz udruge, ide "Ribolovnom društvu Vitez" i njihovim članovima,  Draganu Jonjiću-predsjedniku ,,Udruge Ribolovaca" , Novaku Šariću, Ivanu Sajeviću-voditelju Gradskog kazališta mladih u Vitezu, Ivoni Matošević-voditelj djece Gradskog kazališta mladih u Vitezu koji su angažirali svoje članove kako bi im pomogli u realizaciji ovoga projekta. 

Također se zahvaljuju svim članovima udruge i volonterima.

Dnevnik.ba