Article_Top_970x250

Mladenci dobili 20 tisuća KM na svadbi, pokralo ih kumče?

đurđevac

Mladenci dobili 20 tisuća KM na svadbi, pokralo ih kumče?

stu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Pixabay

Bračni par nije često provjeravao je li im ušteđevina 'na broju', a kada su to nedavno učinili ostali su u šoku shvativši kako nema kuna ni eura. Odmah su pozvali policiju kojoj nije dugo trebalo da otkriju kradljivca.

Đurđevački policajci otkrili su tko je mladom bračnom paru iz Prugovca, naselja na području općine Kloštar Podravski, ukrao 80.000 kuna (oko 20.000 KM) koje su dobili na svadbi.

Naime, sumnja se da je to učinio 22-godišnjak kojeg bračni par dobro poznaje jer im je susjed, ali i kumče.

– Lani su susjedi imali svatove i ta ušteđevina im je zapravo bila prikupljeni novac od "umivanja". Osumnjičeni mladić često je dolazio k njima jer su bili u odličnim odnosima i čak mu je vlasnik kuće krizmani kum – ispričali su susjedi pokradenog para.

Mladić dosad nije bio sklon krađama pa su svi ostali šokirani kada su saznali koga policija tereti za nestanak novca.

– Samo on zna što ga je nagnalo da kumovima ukrade novac i to ušteđevinu od svatova koju su čuvali za ulaganja u kuću. Kako je mladić često dolazio kod kumova, očito je dobro znao gdje čuvaju novac i kad je uhvatio priliku, ukrao ga je – kažu susjedi.

Vlasnici kuće nisu često provjeravali je li im ušteđevina 'na broju', a kada su to nedavno učinili ostali su u šoku shvativši kako nema kuna ni eura. Odmah su pozvali policiju kojoj nije dugo trebalo da otkriju kradljivca.

Dnevnik.ba