Article_Top_970x250

Miro Gavran prvi hrvatski veleposlanik kravate

književnik

Miro Gavran prvi hrvatski veleposlanik kravate

ruj 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Renomirani hrvatski književnik Miro Gavran proglašen je prvim hrvatskim veleposlanikom kravate na stručnom skupu 'Kravat(na) diplomacija' u Zagrebu.

Ove jeseni imat ću čak devet inozemnih premijera u devet zemalja, od Beča do Moskve. Sve će to biti dobra prigoda da kao veleposlanik kravate promoviram hrvatsku umjetnost i našu domovinu kao kolijevku kravate i svega onoga što kravata predstavlja, rekao je Gavran, prenosi Hina.

Današnji skup u Kući Europe, u organizaciji Academije Cravatice i Kluba za javnu diplomaciju Hrvatskog društva za UN, imao je za cilj predstaviti i pojačati prepoznatljivost hrvatske kravate u svijetu. Ovoga puta državne institucije, naša diplomacija, vladin i nevladin sektor udružuju snage na ovom stručnom skupu kao prijatelji kravate, s ciljem da zajednički istaknu Hrvatsku kao domovinu kravate i da ove godine, povodom Svjetskog dana kravate koji se bliži i obilježava tradicionalno 18. listopada, ponosno i zajednički daju svoj doprinos obilježavanju toga dana širom svijeta, naglasio je Marijan Bušić, ravnatelj organizacije Academia Cravatica.

U okviru stručnog skupa poseban je naglasak stavljen na tumačenje značaja i uloge kravate u brendiranju Hrvatske na međunarodnoj razini, ali i na važnost kravate u svakodnevnom životu. Treba se boriti da kravata postane prestižni modni artikl. Ona mora biti nešto što se u modi podrazumijeva da je 'trendi'. To nije lako, ali može se, kazao je marketinški stručnjak Ivica Vidović, govoreći o potencijalima kravate. Kravata simbolizira puno više nego samo jedan mali sitni modni dodatak i to Hrvatska treba iskoristiti, kazao je Goran Bandov, stručnjak za međunarodne političke odnose i međunarodno javno pravo.

Nakon završetka skupa ispred Kuće Europe pripadnici Kravat pukovnije kratko su predstavili program provjere oružja.

Dnevnik.ba