Article_Top_970x250

Miočić je primio 181 udarac i ostao na nogama: Objavljene kartice sudaca koji su bili na strani Cormiera do nokauta

UFC: Cormier - Miočić

Miočić je primio 181 udarac i ostao na nogama: Objavljene kartice sudaca koji su bili na strani Cormiera do nokauta

kol 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Asian Persuasion MMA/ Twitter/ Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Stipe Miočić odradio je svoju najbitniju borbu karijere na nevjerojatan način. Do nokauta Daniela Cormiera "popio" je čak 181 udarac, ali se nije predao.

Cormier je dominirao u prve dvije runde, a tek u trećoj se Miočić probudio i počeo sve češće pogađati suparnika. Ipak, nedovoljno da ga dokrajči. Preokret i nokaut dogodili su se u četvrtoj rundi kada je američko-hrvatski bombarder udarcima u tijelo uzdrmao suparnika, a zatim ga dokrajčio direktima uz ogradu kaveza.

Nakon borbe objavljeno je kako su suci bodovali prve tri runde. Sva trojica su prve dvije runde dodijelila Cormieru, a Michael Bell i Guilherme Bravo su smatrali da je Miočić bio bolji u trećoj rundi, dok je tu rundu Cormieru je dodijelio Derek Cleary, kod kojeg je nakon tri runde dotadašnji prvak vodio 30-27.

Ovakvo bodovanje je značilo da Miočić može postati prvak samo nokautom ili ako dobije posljednje dvije runde. Srećom, do naslova je Hrvat, na oduševljenje mase okupljene u Kaliforniji, a osobito one koja ga je pratila u Hrvatskoj, stigao na lakši način.

Dnevnik.ba