Article_Top_970x250

Migranti opljačkali košarkaše Čapljine

opustošili svlačionicu

Migranti opljačkali košarkaše Čapljine

sij 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: sportsport.ba

Košarkaši Hrvatskog košarkaškog kluba Čapljina sinoćnji trening u gradskoj dvorani u svom gradu zasigurno će pamtiti neko vrijeme.

Naime, dok su košarkaši odrađivali trening pod paskom Borisa Džidića skupina migranata provalila je u njihovu svlačionicu i otela sve što se oteti moglo, piše SportSport.ba

Košarkaši su za kratko vrijeme ostali bez novca i mobitela te je poslije završetka treninga među njima zavladao šok.

Srećom u nesreći, ispostavilo se da pljačkaši nisu onesposobili lokatore na mobitelima te su igrači uz pomoć policije migrante locirali u jednom lokalnom ugostiteljskom objektu.

Ubrzo je došlo do naguravanja, a SportSport.ba neslužbeno doznaje da je u lokalu nastao opći metež u kojem je bilo i razbijenih glava. Košarkaši su došli do mobitela, ali novaa nije bilo.

Kako se saznaje, iz svlačionice je ukradeno preko 1.000 KM, a najgore je prošao Denis Milinović, posuđeni košarkaš mostarskog Zrinjskog.

Migranti su navodno informacije o lokaciji svlačionice dobili od čistačice dvorane koja ih je točno, ne sluteći ništa, uputila na odredište koje su pljačkaši tražili, piše SportSport.ba

Ostaje još da se vidi epilog ovog nesvakidašnjeg događaja u kojem su na kraju ipak najdeblji kraj izvukli košarkaši Čapljine.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250