Article_Top_970x250

Microsoft NetWork 9 konferencija u Neumu

najava

Microsoft NetWork 9 konferencija u Neumu

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Konferencija će biti održana od 27. do 29. ožujka u Neumu pod sloganom "Connecting the dots“.

Microsoft NetWork 9, najveća poslovno-tehnološka konferencija ove godine trebala bi nadmašiti prošlogodišnju, a u fokusu je razmjena iskustava u primjeni suvremenih tehnoloških i digitalnih dostignuća - istaknuto je danas u Sarajevu na press-konferenciji koju su organizirale kompanije Microsoft BiH i Lanaco.

Konferencija će biti održana od 27. do 29. ožujka u Neumu pod sloganom "Connecting the dots“. Lanaco je generalni (platinum) sponzor konferencije, a sudionici su IT profesionalci i stručnjaci iz svijeta biznisa i drugih područja.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija istaknuo je značaj ove IT konferencije, te prednosti partnerstva dviju kompanija, dodajući da je konferencija prošle godine okupila više od tisuću sudionika i da se njihov broj povećava svake godine, prenosi Fena.

- Ove godine kompanija Lanaco podržava NetWork 9 konferenciju kao platinum sponzor i drago mi je da je na taj način prepoznala značaj ovog događaja. Lanaco je kompanija koja se već odavno istaknula na domaćem tržištu kroz svoje usluge i vlastita softverska rješenja - naveo je Krivošija.

NetWork konferencija ove godine u više od 80 predavanja donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, poslovne aplikacije, cloud infrastrukturu, open source softver, sigurnost, naprednu analitiku i poslovnu inteligenciju, DevOps i multi-platformski razvoj.

Menadžer korporativnih komunikacija kompanije Lanaco Nina Kremenović je kazala da je ova kompanija otvorila jedan od najmodernijih Data centara u zemlji, ali i šire, te da su u mogućnosti da naprave prvu regionalnu SaaS platformu za poslovni softver.

- Pored dobro poznatih brendova EcoOne i Careoll, prvi put ćemo predstaviti dva nova Lanaco proizvoda „Soho“ i „Station 24“, softvere u oblasti hotelijerstva i uslužnih djelatnosti. Koncept i kvalitet naših SaaS servisa prepoznat je, među ostalim, i u nekim egzotičnim zemljama, poput Mongolije i Nigerije, gdje smo u procesu definiranja partnerstava – navela je Kremenović.

Lanaco će na konferenciji predstaviti i najaviti svoja rješenja koja su u uskoj vezi sa primjenom vještačke inteligencije, IoT i Big Data tehnologija, a koja su danas sve više prisutna, kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu.

Konferenciji će okupiti IT profesionalce i entuzijaste, menadžere, pripadnike akademske zajednice i studente, poslovne zajednice i druge. U sklopu konferencije će biti održan i Business Day na kojem će se susresti uspješni bh. menadžeri i biti u prilici razmijeniti iskustva o poslovnim rješenjima koja uključuju digitalnu transformaciju, te saznati koja poslovna rješenja su se pokazala kao najbolja u BiH i regiji.

Radi se o rješenjima, kako je kazao projektant informacionih sustava u Lanacu Vojislav Opačić, čijom se primjenom postiže optimizacija posla, te doprinosi većoj efikasnosti i konkurentnosti.

Dnevnik.ba