Article_Top_970x250

Merkelin nasljednik se smijao tijekom obilaska poplavljenih područja, morao se ispričati

prisjelo mu

Merkelin nasljednik se smijao tijekom obilaska poplavljenih područja, morao se ispričati

srp 18, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixsell

U jednom trenutku, dok se predsjednik obraćao okupljenima, na snimci je u pozadini vidljivo kako Laschet i njegov suradnik razgovaraju i pritom se smiju što su mnogi zbog ozbiljnosti situacije i trenutka ocijenili neukusnim

Demokršćanski kandidat za kancelara na parlamentarnim izborima u Njemačkoj Armin Laschet ispričao se u nedjelju zbog smijanja tijekom obilaska poplavom pogođenih područja dan ranije.

- Žalim zbog dojma koji je nastao nakon jednog razgovora. To je bilo neprimjereno i zbog toga mi je žao. Nama sudbina pogođenih leži na srcu - poručio je Armin Laschet (Kršćansko-demokratska unija CDU) preko Twittera.

Isprika se odnosi na jednu situaciju tijekom zajedničkog obilaska s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom poplavama pogođenih područja u gradu Erfstadtu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija kojoj je Laschet na čelu.

U jednom trenutku, dok se predsjednik obraćao okupljenima, na snimci je u pozadini vidljivo kako Laschet i njegov suradnik razgovaraju i pritom se smiju što su mnogi zbog ozbiljnosti situacije i trenutka ocijenili neukusnim.

After the storm in North Rhine-Westphalia

Foto: DPA/Pixsell

- Način na koji se Armin Laschet, u trenutku kada se predsjednik obraća pogođenima, u pozadini neozbiljno ponaša, je bez poštovanja i zaslužuje osudu - rekao je glavni tajnik Socijaldemokratske stranke Njemačke Lars Klingbeil u razgovoru za Bild am Sonntag.

Na društvenim mrežama se brzo pojavila gomila osuda Laschetovog ponašanja tijekom boravka u teško pogođenom Erfstadtu. Bivši predsjednik Njemačkog etičkog vijeća, Petar Dabrock je Laschetovo ponašanje opisao kao „pomanjkanje pijeteta prema žrtvama“.

U Erfstadtu i okolici se zbog porušenih kuća koje je odnijela bujica još mnoge osobe vode kao nestale.

After the storm in North Rhine-Westphalia

Foto: Marius Becker/DPA/Pixsell

Broj žrtava u pogođenim područjima gdje su u noći sa srijede na četvrtak obilne kiše izazvale izlijevanje rijeka iz korita, popeo se u nedjelju prijepodne na 156.U pogođenim područjima u saveznim pokrajinama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Porajnje-Falačka broj žrtava se u međuvremenu popeo na 155.

German President Steinmeier and CDU leader and premier of North Rhine-Westphalia Laschet visit the flood-affected area close to Erftstadt

Foto: Reuters/Pixsell

Armin Laschet bi, prema sadašnjim ispitivanjima javnog mijenja, nakon parlamentarnih izbora krajem rujna mogao na kancelarskoj poziciji naslijediti Angelu Merkel koja se nakon ovih izbora povlači iz politike.

After the storm in North Rhine-Westphalia

Foto: DPA/Pixsell

Dnevnik.ba