Article_Top_970x250

Menadžer Dražena Petrovića nakon 26 godina progovorio: "Nemojte me tjerati na suze, to je uzelo dio mog srca!"

Warren LeGarie

Menadžer Dražena Petrovića nakon 26 godina progovorio: "Nemojte me tjerati na suze, to je uzelo dio mog srca!"

srp 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: ESPN

Warren LeGarie, nekadašnji menadžer Dražena Petrovića i Stojka Vrankovića progovorio je o svom odnosu s najboljim hrvatskim košarkašem koji je tragično preminuo 1993. godine u prometnoj nesreći.

LeGarie više nije agent NBA igračima, već se bavi karijerama NBA trenera, a osnivač je i Ljetne NBA lige koja će se igrati od 5. srpnja u Las Vegasu.

Tamo su ga susreli hrvatski novinari kada je došao pozdraviti reprezentaciju hrvatske, koja će nastupiti na tom turniru, na treningu.

"Moje je srce oduvijek bilo uz Hrvatsku. Trebala je Kina biti na ovom turniru, ali kako oni nisu mogli, nisam imao dileme tko će ih zamijeniti. Znam kako ovo nije najjača Hrvatska, ali očekujem da će imati puno srca, puno posvećenosti, a to će se pretočiti u solidnu igru. Najvažnije je časno predstavljati svoju zemlju."

Naravno neizbježno pitanje je bilo i o njegovom odnosu s Draženom Petrovićem

"Ne volim o tome pričati, ali to zašto se više ne bavim igračima ima veze s Draženovom pogibijom. Kada se dogodilo to što se dogodilo, bio sam emotivno involviran u sve. To je uzelo dio mog srca, za mene je taj put bilo teško nastaviti", kazao je LeGarie, te odgovorio novinaru Sportskih Novosti na pitanje može li ispričati nešto iz njegovog odnosa s Draženom:

" Nemojte me samo natjerati na suze. Sjećam se jednog detalja, bio sam u New Jerseyju i vidio ga kako trči prema meni. Trebao se naći s majkom moje kćeri i bio je zabrinut hoće li dobro izgovoriti njezino ime pa je dotrčao do mene da me pita. I to se sve događalo uoči važne NBA utakmice. Što god je radio, u tome je želio biti veličanstven, ne O.K. ili samo solidan, nego najveći. Great. Kada sam čuo za tragediju bio sam u Los Angelesu, u Venice Beachu. Imao sam tamo i ured i dom. Javio mi je netko, mislim da je to bio kolega agent Mark Fleischer koji je u to vrijeme bio dosta vezan za europske igrače. Prva pomisao bila mi je, kad sam to saznao, samo kako što prije stići do Hrvatske i biti na pogrebu. I dan danas sam šokiran."

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250