Article_Top_970x250

Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih ´Vitez2019´

OD 12. DO 16. LIPNJA

Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih ´Vitez2019´

lip 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

- Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Srednjobosanske županije (SBŽ) od 12. do 16. lipnja organizira jubilarne 10. međunarodne susrete "Vitez2019".

Kako se navodi u najavi, očekuje se oko 100 dijaliziranih i transplantiranih pacijenta i članova njihovih obitelji iz zemalja jugoistočne Europe.

Sudionici će biti smješteni u Etno selo Čardaci u Vitezu gdje će se odvijati i većina aktivnosti.

Tijekom susreta planirana su i sportska natjecanja prilagođena ovoj populaciji bolesnika, priopćili su organizatori.

U četvrtak 13. lipnja, održat će se FORUM pacijenta, gdje će pacijenti-sudionici iz drugih država, razmijeniti iskustva, a u večernjim satima u kongresnoj dvorani bit će prikazan dokumentarni film "Velika bijela kuća" u suradnji s Udruženjem djece oboljele od raka.

Svečano otvaranje susreta planirano je za 14. lipnja u 11 sati u kongresnoj dvorani Etno sela Čardaci, a konferencija za medije bit će upriličena u 10.30 sati na istom mjestu.

Nakon otvaranja, uslijedit će edukativna tribina, a gosti predavači će biti uvaženi profesori i doktori iz Republike Hrvatske i BiH.

Istu večer bit će organizirana "Noć zahvale donorima" kako bi se na simboličan način uputila poruka onima koji su darovali dio sebe.

U subotu, 15. lipnja, susreti se završavaju podjelom zahvalnica, medalja i pehara za najbolje i zajedničkom zabavom uz živu glazbu, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: