Article_Top_970x250

Matica hrvatska Čitluk organizira 'Svibanjske susrete - Brotnjo 2019'

u planu brojni susreti

Matica hrvatska Čitluk organizira 'Svibanjske susrete - Brotnjo 2019'

svibnja 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk u Brotnju će tijekom svibnja biti upriličena manifestacija "Svibanjski susreti - Brotnjo 2019." koja će obilovati kulturnim i duhovnim susretima.

U sklopu manifestacije bit će predstavljena knjiga Ilije Erića "Moj križni put", zbirka pjesama fra Miljenka Stojića "Jednom" te knjiga Slave Antina Bage "Ukras života", najavili su iz Matice hrvatske Čitluk.

Bit će otvorena i izložba ilustracija akademske grafičarke i slikarice Stele Dumančić Čuturić i akademske slikarice Zdenke Bilušić, dok će u Muzeju i galeriji u staroj župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima biti obilježen Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja.

Ogranak Matice hrvatske Čitluk sudjelovat će i na Mediteranskom festivalu knjige, koji će biti održan od 8. do 12. svibnja u Splitu, gdje će biti predstavljen časopis za djecu "Cvrčak" te knjiga Emila Raspudića "Časna sestra Dominika".

Također, predstavljanje čitlučkog Ogranka Matice Hrvatske te troknjižja - romana "Medaljon", "Posljednji" i "Od Franje do Franje", književnice Anite Martinac, bit će upriličeno 16. svibnja u Sinju.

Kao završni događaj planirano je obilježavanje 28. godišnjice obnoviteljskog rada Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, koje će biti održano 31. svibnja.

Obilježavanje će početi svetom misom u crkvi Krista Kralja u Čitluku, a bit će nastavljeno u Galeriji fra Didaka Buntića otvaranjem izložbe akademske slikarice Zdenke Bilušić iz Šibenika te u hotelu Brotnjo predstavljanjem knjige Matije Macan "Prekinuti let", najavili su organizatori.

Dnevnik.ba