Article_Top_970x250

Marinović: SP će biti još kvalitetnije kada počnu eliminacije

SP Rusija 2018

Marinović: SP će biti još kvalitetnije kada počnu eliminacije

lip 27, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Od ekipa koje su iznenadile u dosadašnjem tijeku natjecanja Marinović je naveo selekcije Meksika i Hrvatske.

Izbornik mlade nogometne U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović smatra da je dosadašnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem se u četvrtak završava grupna faza natjevanja, dosta zanimljivo.

- Prvi krug bio je dosta dobar iz razloga što su skoro sve utakmice bile s golovima. Na početku prvenstva neki od favorita imali su dosta problema, prije svih finalisti sa prošlog SP-a - Argentinci i Nijemci. I ostale ekipe imale su određenih problema, ali su prošle u drugi krug, u kojem također možemo očekivati zanimljive utakmice - kazao je Marinović za Fenu. 

On je naglasio da su neke od "manjih" reprezentacija pokazale da mogu igrati i nositi se s onim kvalitetnijim, što je dobro za nogomet. 

Od ekipa koje su iznenadile u dosadašnjem tijeku natjecanja naveo je selekcije Meksika i Hrvatske. 

- Meksiko je igrao dosta dobro, iako još uvijek nije izboro nastup u osmini finala. Hrvatska je s maksimalnim učinkom prošla u drugi krug. To su reprezentacije koje do sada imaju kontinuitet. Treba očekivati da i ostali favoriti izbore nastupe u osmini finala, te da će prvenstvo biti još kvalitetnije kada počnu eliminacije - kazao je Marinović.

U današnjem duelu između Srbije i Brazila, koji će odlučiti sudionika osmine finala iz F-grupe, Marinović očekuje tešku i tvrdu utakmicu.

- Sigurno da je Brazil favorit, Srbiji će biti teško napraviti neki kvalitetniji rezultat. Međutim, vidjeli smo da Brazil nije baš blistao u prve dvije utakmice. Sigurno da obje ekipe imaju šansu. Smatram da Srbija večeras može tražiti priliku pogotovu u igri iz prekida, da eventualno dođe do pogotka. Što se tiče same utakmice sigurno da će Brazilci imati posjed lopte i biti favoriti - smatra Marinović.

Do sada su pozanata četiri para osmine finala SP, a kao najinteresantniji Marinović vidi par Portugal - Urugvaj.

- Duel između ove dvije ekipe će isto tako biti tvrda utakmica. Iako Portugalci ne blistaju, rješavaju utakmice, imaju kvalitet i iskustvo, njima bih dao malu prednost zbog Ronalda, mada i Urugvaj ima iskusnu ekipu i može napraviti dosta problema, što smo vidjeli u susretu sa Rusijom - rekao je Marinović u izjavi za Fenu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250