Article_Top_970x250

Marinko Čavara na zatvaranju Uskopaljskih jeseni

predsjednik federacije BiH

Marinko Čavara na zatvaranju Uskopaljskih jeseni

lis 30, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u nedjelju u manifestaciji zatvaranja XXI. Uskopaljskih jeseni koja se, u organizaciji HKD Napredak, tradicionalno održava u Uskoplju.

Manifestacija je počela glazbeno-umjetničkim programom "Kroz Uskoplje s pjesmom", a potom nastavljena nastupom mnogih kulturno umjetničkih društava u dvorani Osnovne škole Uskoplje, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

"Nije lako u današnjem vremenu organizirati najznačajniju kulturnu manifestaciju u Gornjem Vakufu-Uskoplju, zato čestitam organizatoru, svim sponzorima i neka bude pjesma kroz Uskoplje ne samo ovih XXI. Uskopaljskih jeseni, nego svaki dan", poručio je Čavara u svom obraćanju.

Tradicionalna kulturna manifestacija prezentira znanstvena, likovna, književna, dramska i filmska djela, te nastupe kulturno-umjetničkih društava koja njeguju svoje običaje, nošnje i pjesmu krajeva u kojima žive. Manifestacija čuva tradicionalne vrijednosti Uskopljana, promovira njihovu kulturu i stvaralaštvo.

Svake godine Uskopaljske jeseni okupe oko tisuću gostiju i izvođača koje prati do pet tisuća posjetitelja, a moto ovih susreta ja "Klonite se loših ljudi - oni imaju problem za svako rješenje", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250