Article_Top_970x250

Mara pjeva bh. pjesnike u HNK Mostar

18. siječnja

Mara pjeva bh. pjesnike u HNK Mostar

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastavlja s „OFF“ programima, ugošćujući u subotu, 18. siječnja, mostarskog kantautora Sanela Marića Maru koji će, uz Darija Lukića na klavijaturama, u akustičnoj verziji pjevati bh. pjesnike. 

Kazališni prostor odlično je mjesto za koncerte koji odišu intimnim ozračjem, u kojima se u potpunoj tišini glazba predaje publici, ali i publika glazbi. Sam Mara kaže kako je sviranje u ovakvim prostorima za njega oduvijek nadahnuće te da glazba koju sviraju on i njegovi suradnici voli biti slušana u tišini i pod reflektorima. 

Ovaj koncert originalan je spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop-rocka i minimalistička je verzija autorovog dosadašnjeg opusa. Sanel Marić je sa ekipom na svoj način oživio i uglazbio stare i gotovo zaboravljene pjesnike koje će ovom prigodom predstaviti mostarskoj publici. Tu su tekstovi velikana poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića. Nezaobilazni dio repertoara je i njegov posljednji singl „Pismo nikome“ koji je urađen po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine.

„Vjerujemo u ovo što radimo jer je nešto posebno, originalno i lijepo. Prošle godine imali smo sličan koncert u Pozorištu lutaka Mostar i bilo je odlično. Sada ćemo Dario i ja u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz savršen zvuk i svjetlo, napraviti divnu atmosferu za pamćenje, svirajući najljepše pjesme s našeg repertoara. Dođite da vam bude lijepo“, poručio je Mara mostarskoj publici. 

Sanela Marić objavio je četiri albuma: „Kroz“, „Funkcija života u e – molu“, „Vasduh“ i „Kovilje“. 

Cijena ulaznice je 10 KM, a mogu se rezervirati na broj 063 019 019 ili porukom na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. 

Dnevnik.ba