Article_Top_970x250

Mandžukić prelazi u Borussiju

transferi

Mandžukić prelazi u Borussiju

srp 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Iako je prije točno tri mjeseca potpisao novi, poboljšani ugovor do ljeta 2021. s klubom u kojem je idol navijača i jedan od kapetana, Mario Mandžukić nakon četiri godine i u 33. godini života mora ići iz Juventusa.

Razlog radikalne promjene na gore njegove situacije u najboljem talijanskom klubu je naprasni odlazak donedavnog trenera Maxa Allegrija ili točnije dolazak novog trenera Maurizija Sarrija, piše Gazzetta dello Sport i dodaje da se već zna gdje Mandžukić odlazi. 

Pri tome nije stvar u tome da se Mandžukić ne uklapa u Sarrijevu filozofiju. On doduše želi od Juventusa stvoriti momčad koja će manje počivati na snazi, a više na pas-igri, ali inače ne bi bilo razloga da Mandžukić u Sarrijevom Juventusu bude ono što mu je u Chelseaju bio Giroud. 

Ali stvar je u tome da Cristiano Ronaldo, koliko god bio u sjajnoj formi i fizičkom stanju, na pragu 35. godine više nije "Hazard" za bjesomučnu trku po krilu, a Sarri ga ionako vidi kao "devetku", isturenog napadača novog Juventusa. 

Talijani ističu kako Sarri ne želi da Mandžukić ode, ali klupa je najbolje što mu može ponuditi. Takva degradacija naravno ne zadovoljava Mandžukića, koji je zato potvrdno odgovorio na interes Borussije Dortmund.

Mandžukiću je Njemačka druga domovina, u kojoj je kao dijete proveo četiri godine i gdje je počeo igrati nogomet, a tamo se i proslavio kao profesionalac tijekom četiri godine u Wolfsburgu i Bayernu (2010. - 2014.), pa se Bundesliga i njen viceprvak čine kao prirodno okružje za neumornog ratnika. 

Dnevnik.ba