Article_Top_970x250

Mancini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

euro 2020

Mancini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

stu 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nogometna reprezentacija Italije savladala je večeras u Zenici domaću selekciju Bosne i Hercegovine s 3:0 (2:0) te zadržala maksimalan učinak u okviru kvalifikacijske grupe J za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Strijelci za goste na zeničkom Stadionu Bilino polje bili su Francesco Acerbi u 21., Lorenzo Insignei u 37. te Andrea Belotti u 37. minuti.

Italija je već ranije osigurala plasman na EURO 2020, koji je večeras, inače prvi put u povijesti, definitivno ostvarila i selekcija Finske. BiH će novu šansu da im se pridruži na smotri najboljih europskih nogmetnih selekcija imati u ožujku iduće godine kroz baraž Lige nacija.

- Mislim da će BiH otići na EP, sa tako dobrim igračima kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić - kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice gostujući selektor Roberto Mancini, koji je dodao kako moraju još puno raditi da bi na EP-u mogli pobjeđivati i bolje ekipe od BiH.

Talijanski tim je  oborio i 80 godina star rekord od devet uzastopnih pobjeda, koliko je talijanska selekcija ostvarila u periodu 1938.-1939. godine pod vodstvom selektora Vittoria Pozzoa, čime je Mancini i na taj način ušao u povijest talijanskog reprezentativnog nogometa.

Na novinarsko pitanje kako se postiže da ekipa upiše deset uzastopnih pobjeda, Mancini je odgovorio da su od početka sebi zacrtali cilj da žele pobjeđivati.

- Ne znam. Vjerovatno tu ima malo i sreće, ali išli smo tim putem. Željeli smo pobijediti u svakoj utakmici - kazao je Mancini, koji je u toku ovih kvalifikacija koristio 22 igrača, a što su kao posebno postignuće isticali talijanski novinari.

Dnevnik.ba