Article_Top_970x250

Mamiću završilo ročište u Sarajevu, evo što je Sud rekao

Mamiću završilo ročište u Sarajevu, evo što je Sud rekao

lip 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ivo Cagalj/PIXSELL

Pred Sudom Bosne i Hercegovine održano je ročište u ''predmetu Zdravko Mamić'', a Mamićeva obrana poručila je da on ne prihvaća dobrovoljno izručenje Hrvatskoj.

''Završeno je ročište o ekstradiciji Zdravka Mamića. Sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović upitala ga je zna li zbog čega se nalazi pred Sudom. Mamić je rekao da mu je trenutna adresa u Tomislavgradu, a sutkinja ga je upozorila da dok traje postupak pred Sudom, svaku promjenu adrese mora prijaviti. Rekao je da je državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske, da posjeduje matične brojeve obje države''.

''Rekao je i da je po zanimanju menadžer u sportu. Njegov odvjetnik je kazao da Mamić ne prihvaća dobrovoljno izručenje Hrvatskoj jer nema zakonskih uvjeta shodno činjenici da je državljanin BiH".

Mamić je dodao i da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu.

Odluka o izručenju će biti donesena u zakonskom roku, kazali su iz Suda BiH.

Ročištu je prisustvovao i Zoran Mamić, brat Zdravka Mamić i nogometni trener. Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Mamića su priveli jučer u Međugorju. On je  06. lipnja u Osijeku osuđen na 6, 6 godina zatvora, a dan prije pobjegao je u BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250