Article_Top_970x250

Mamić nakon ždrijeba: "Mi ovo doživljavamo kao nagradu za sve što smo napravili u sezoni"

europa liga

Mamić nakon ždrijeba: "Mi ovo doživljavamo kao nagradu za sve što smo napravili u sezoni"

velj 26, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo će u osmini finala Europa lige igrati protiv Tottenhama, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Nyonu.

Hrvatski prvak je domaćin u prvoj utakmici, koja bi se trebala igrati 11. ožujka, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije. No zbog pojave novog soja koronavirusa u Velikoj Britaniji moguće je da Tottenhamu neće biti dopušten ulazak u Hrvatsku pa će Dinamo biti domaćin u nekoj od susjednih zemalja, a moguće je i da će se domaćinstva zamijeniti budući da je Arsenal također domaćin u prvoj utakmici.

Prema Uefinim pravilima, od osmine finala klubovi iz istog grada ne mogu biti domaćini na isti dan (ili dan prije ili ranije), a budući da Arsenal kao osvajač kupa ima prednost, Tottenham i Dinamo mogli bi zamijeniti domaćinstva.

"Veselimo se Tottenhamu jer smo dobili atraktivnog protivnika. Ne znamo još koja je situacija s domaćinstvima s obzirom na stanje u Engleskoj. Znamo ih, gledamo ih na televiziji i sigurno ćemo se dobro pripremiti. Ali prvo HNL", rekao je Dinamov trener Zoran Mamić nakon ždrijeba.

Nitko ih ne impresionira

Jose Mourinho ponovno igra s Dinamom nakon što je 2011. godine na Maksimiru gostovao s Real Madridom i pobijedio 1:0.

"On je top tri svjetskih trenera i za mene je to privilegija. Ne bih se usudio komentirati Mourinha, on je preveliki trener da bih rekao bilo što negativno. No ne igramo ni on ni ja i vjerujem da možemo pružiti dobar nogomet", rekao je Mamić i dodao:

"Mi ovo doživljavamo kao nagradu za sve što smo napravili u ovoj sezoni. Imamo dobro izbalansiranu momčad i nadam se samo da ćemo svi biti zdravi do te utakmice da pružimo što bolji otpor. Želimo im zadati glavobolje. Tottenham je velika ekipa s velikim trenerom, ali za mene je moja momčad najbolja na svijetu. Nitko nas ne može impresionirati."

Dnevnik.ba