Article_Top_970x250

Majka sama iskopala 10 metara dug tunel kako bi izbavila sina iz zatvora

ukrajina

Majka sama iskopala 10 metara dug tunel kako bi izbavila sina iz zatvora

kol 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Radila je samo noću, koristeći improvizirana kolica za vađenje zemlje iz uskog tunela. Radila je najmanje tri tjedna i gotovo je stigla do zidova zatvora kad je otkrivena i uhićena.

51-godišnja Ukrajinka nedavno je uhićena nakon što je otkriveno da je kopala podzemni tunel blizu zidova zatvora s namjerom da pomogne osuđenom sinu da pobjegne.

Neimenovana žena navodno potječe iz ukrajinskog grada Nikolajeva i unajmila je kuću u blizini zatvora gdje je njen sin izdržavao doživotnu kaznu zbog ubojstva. Svake večeri vozila je tihi električni skuter do praznog polja u blizini zatvora u Zaporizhiji i koristila je osnovne alate za kopanje dubokog 10-metarskog tunela prema ćeliji svog sina.

Radila je samo noću, koristeći improvizirana kolica za vađenje zemlje iz uskog tunela. Radila je najmanje tri tjedna i gotovo je stigla do zidova zatvora kad je otkrivena i uhićena, piše Oddity Central, prenosi Index.hr.

Brižna majka navodno je danju boravila u iznajmljenoj kući i izlazila samo noću kako ne bi privukla pažnju ili kako je kasnije mještani ne bi mogli identificirati. Taj dio njezinog plana zapravo je i uspio, s obzirom na to da je nitko od susjeda nakon uhićenja nije uspio prepoznati.

Prema ukrajinskim medijima, do vremena uhićenja žena je sama iskopala već 10 metara tunela, na dubini od oko 3 metra, za što je čak i policija priznala da je bio impresivan podvig. Zemlju je navodno nosila u blizinu napuštene garaže, nedaleko od mjesta gdje je kopala. Tijekom tri tjedna rada uspjela je premjestiti tri tone zemlje.

Nije jasno kako je žena na kraju uhvaćena, ali lokalni izvori izvijestili su da su i alati za kopanje pronađeni unutar iznajmljene kuće, a majka je priznala krivnju dodajući da je samo pokušavala izbaviti sina.

Žena se trenutno nalazi u pritvoru i prijeti joj zatvorska kazna. Usprkos zločinu, njezini postupci naišli su na odobravanje dobrog dijela ukrajinske javnosti. "Ova se majka temeljito pripremila. Možda je rudareva kći. Kopati tunel dubok tri metra bilo bi dovoljno teško. Nije imala bager ni bilo što slično", rekao je novinarima lokalni stanovnik Serhey Pilnyansky.

Dnevnik.ba