Article_Top_970x250

Luka Modrić uoči Mađarske: "Najvažnije je da je Ivan opet s nama"

Kvalifikacije za Euro 2020: Hrvatska - Mađarska

Luka Modrić uoči Mađarske: "Najvažnije je da je Ivan opet s nama"

lis 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Uoči važne utakmice protiv Mađarske u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. (20.45) okupljenima se na Poljudu obratio i kapetan Luka Modrić. Veznjak Vatrenih u sjajnoj je formi, a da je tome tako u prilog ide i činjenica da je u posljednjoj utakmici za svoje Real Madri postigao jedan od najljepših pogodaka u karijeri.

- Najbitnije je da mi sutra pobijedimo, da odigramo jednu dobru i veliku utakmicu, uvodne su to bile riječi kapetana:

O povratku na Poljud: Sretni smo što smo nakon dugo vremena na Poljudu. Ostaje mi memorija na utakmicu protiv Gruzije gdje smo pobijedili u kvalifikacijama za Poljsku i Ukrajinu. Publika nas je nosila do slavlja. Tada smo iz negativnog rezultata došli do uspjeha. Ako će i sutra biti teško, publika će nas nositi. Stvarno se veselimo ovoj utakmici i tome što igramo na Poljudu nakon dugo godina - nastavlja Modrić.

Mađarski izbornik navijao je za Hrvatsku?

- Hvala mađarskom izborniku što je navijao za nas na Mundijalu. Možemo reći da nam je tada, posebice u vrijeme finala, osim iz Francuske, stigla podrška iz cijelog svijeta.

Što misli o Mađarskoj?

- Po meni, najvažnije će biti kako ćemo ući u utakmicu. Svaki put kad bi bili pravi, kao što je to bilo s Walesom ili Slovačkom, pa i Azerima u prvih pola sata, bili bi bolji. Morat ćemo odigrati na isti način ako mislimo pobijediti. Mađari te mogu iznenaditi ako nisi na sto posto. Pokazuju da imaju kvalitetu, da su opasni i da nam mogu nauditi ako ne budemo pravi. To mora biti velika utakmica, imamo praktički imperativ pobjede kako bismo u završnicu kvalifikacija mogli ući malo mirniji.

O psihološkom pritisku:

- Nema pritiska. Naprotiv, samo se pozitivno gleda na naš nastup sutra pred prepunim Poljudom. Očekujemo fenomenalnu atmosferu kao i svojevremeno protiv Gruzije. Publika će nas nositi kroz cijelu utakmicu, idemo na pobjedu.

Kakvi su ostali protivnici u skupini?

- Ljestvica pokazuje da nam je teško reći protiv koga je bilo najteže. Svaka utakmica bila je teška na svoj način, ne bih htio izdvajati niti jednu kao najtežu.

Modrić o situaciji s Ivanom Rakitićem:

- Ivan i ja smo razgovarali, ali o čemu smo pričali, to bismo zadržali za sebe. Najvažnije je da je Ivan opet s nama. Idemo naprijed, skupa i prema istom cilju. S igračima koji su se oprostili sam u svakodnevnom kontaktu, sigurno da ćemo se čuti još ovih dana. Srna se također javio.

Imao je kapetan problema s ozljedom?

- Imao sam nakon Slovačke i Azerbejdžana ozljedu aduktora. Vratio sam se, hvala Bogu, u puni pogon. Sad mi trebaju minute da se vratim na svoju razinu.

Dnevnik.ba