Article_Top_970x250

LOVREN U ZENITU: 'Učim ćirilicu, a ako treba igram odmah u petak protiv Ćorluke!'

hrvatski stoper u novom klubu

LOVREN U ZENITU: 'Učim ćirilicu, a ako treba igram odmah u petak protiv Ćorluke!'

kol 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dejan je iskusni profesionalac kojem neće trebati duga prilagodba. Neću postavljati rokove dok ga ne vidim na treningu, ali pretpostavljam da će vrlo brzo biti u krugu kandidata, misli trener Zenita Sergej Semak

Dostojno svjetskog doprvaka s Hrvatskom, europskog i engleskog prvaka s Liverpoolom. Tako je u Sankt Petersburgu dočekan stoper 'Vatrenih' i novi igrač Zenita Dejan Lovren (31). Carski i gospodski su ga Rusi dočekali, kako je i zaslužio, prenosi 24sata.hr.

Nasmijan, preplanuo, dobre volje, odmah ih je malo 'ujeo za srce':

- Novi suigrači? A ne poznajem ih baš ono osobno, ali znam ih... Igrao sam protiv njih. Npr. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji! - rekao je kroz smijeh Lovren koji je Rusiju usred Rusije izbacio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2018. pa ih u prvom intervjuu podsjetio na to kakvog su pobjednika i igrača doveli.

Forma?

- Ma ako treba odmah u petak igram protiv Vedrana Ćorluke i Lokomotiva! Profesionalac sam. Nekoliko pravih treninga i ako treba tu sam kako bih odmah pomogao - kaže Lovren pa dodaje:

- Naravno, razgovarao sam s trenerom Sergejom Semakom. Čovjek zna sam da sam imao podužu stanku, a objasnio sam mu kako sam cijelo vrijeme radio na sebi, a posljednjih dana sam baš u žestokom treningu.

Jezik?

- Naučio sam brzo francuski i engleski pa ću i ruski. Možda i brže jer ima više riječi sličnih mom materinjem hrvatskom. A pismo... Pa već skoro dva tjedna učim ćirilicu preko smartphone aplikacije.

Novi grad?

- Čuo sam jako puno lijepih stvari o gradu. Mnogima diljem Europe St. Petersburg je jedan od najljepših gradova koje su vidjeli ako su imali tu sreću da dođu u posjetu. Jedva čekam upoznati ovdašnje ljude. Sve u svemu, biti će mi jako zanimljivo. Jedno novo iskustvo.

Dakle, pun motiva...

- Uzbuđen i željan što ranije krenuti u ovo moje novo putovanje. Ne znam što sve mogu očekivati, ali znam da sam spreman: na sve! - rekao je Lovren za klupsku televiziju.

A što kaže o Lovrenu novi šef, trener Zenita?

- Dejan je iskusni profesionalac kojem neće trebati duga prilagodba. Neću postavljati rokove dok ga ne vidim na treningu, ali pretpostavljam da će vrlo brzo biti u krugu kandidata - rekao je Sergej Semak.

Ruska nogometne sezona 2020/21 počinje Superkupom već u petak, kako je Lovren sam najavio: borbom za trofej njegovog Zenita i Ćorlukinog Lokomotiva. 

Dnevnik.ba

Tagovi: