Article_Top_970x250

Lokalne sredine bez zakonskih i financijskih potpora viših razina ne mogu napredovati

video

Lokalne sredine bez zakonskih i financijskih potpora viših razina ne mogu napredovati

lip 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: rtv-hb.com

O mogućnostima suradnje s Republikom Hrvatskom govorio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kazavši kako će i u budućnosti Vlada RH i Ured nastaviti realizirati brojne projekte koji su važni Hrvatima u BiH.

Danas su općina Neum i načelnik Dragan Jurković bili domaćini koordinacije Dragana Čovića s predsjednicima županijskih Vlada, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina izabranih ispred HDZ-a BiH.

Na sastanku su bili i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić.

Domaćin današnjeg sastanka, načelnik općine Neum Dragan Jurković, pozdravio je nazočne i s drugim kolegama predložio Dnevni red, odnosno teme sastanka. Nazočne je o aktualnoj političkoj situaciji upoznao predsjednik HDZ-a koji je pohvalio praksu koordinacije na kojoj se uvijek pronađu rješenja za pojedine postavljene ciljeve, te naglasio kako su sve obveze s prethodnih koordinacija izvršne. O mogućnostima suradnje s Republikom Hrvatskom govorio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kazavši kako će i u budućnosti Vlada RH i Ured nastaviti realizirati brojne projekte koji su važni Hrvatima u BiH.

Pogledajte prilog Radiotelevizije Herceg-Bosne.

Dnevnik.ba

Tagovi: