Article_Top_970x250

Ljubuški dočekao svoje srebrne rukometaše

poseban događaj

Ljubuški dočekao svoje srebrne rukometaše

sij 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Hercegovina.info

Nakon što je više od 10.000 ljudi dočekalo srebrne rukometaše sinoć u Mostaru, danas je od 12:00 Ljubuški dočekao Davida Mandića, Josipa Šarca i Mateja Hrstića.

Posebno za ovaj događaj, prekinuta je nastava u školama, a veliki broj djece, od kojih su mnogi članovi Izviđačeve škole rukometa, sudjelovalo je na velikoj fešti.

Ovo danas u Ljubuškom i sinoć u Mostaru pokazuje koliko Hercegovina cijeni sport, koliko voli svoje sinove. Tim momcima se svaki trud isplatio i svima mogu biti za primjer, poručila je legenda hercegovačkog novinarstva, Miljenko Karačić za Hercegovina.info.

Kratku izjavu za dao je i gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić:

Svojim igrama i osvojenom srebrnom medaljom zlatnog sjaja, momci su cijeloj Hrvatskoj, Hercegovini i svim Ljubušacima podarili trenutke oduševljenja i ponosa. Svojim igrama su nanovo podsjetili na ljubuško sportsko čudo i najbolju sportsku priču našeg grada – RK Izviđač. Hvala im svima.

Nakon glazbenog dijela u kojem je sudjelovala grupa Konoba, prikazan je osmominutni film o RK Izviđač nakon kojeg su se igrači pojavili na glavnoj pozornici popraćeni stihovima “Ponosna moja je zemlja Hercegovina…” pred oko 3.000 okupljenih navijača.

Prvi je na pozornicu izišao Josip Šarac: Dočekani smo u Zagrebu i sinoć u Mostaru, ali ovaj doček u našem gradu ima dušu.

Nakon njega i Matej Hrstić koji je poslao poruku najmlađima: Ovo je predivno, biti ovako dočekan u svom gradu. Djeco trenirajte rukomet, Izviđač to ima, ja vjerujem u vas da i vi možete jednog dana biti tu.

Šlag na kraju bilo je pojavljivanje Davida Mandića: Ovo je neopisivo. U ovoj dvorani smo započeli. Mi smo svi prijatelji. Sa Šarcem sam išao u školu. Ovo su moji prijatelji i moja braća, u tom trenutku su se sva trojica zagrlili, piše Hercegovina.info.

Dnevnik.ba