Article_Top_970x250

Ljetna škola za norveške i bh. studente u Mostaru

obrazovanje

Ljetna škola za norveške i bh. studente u Mostaru

svibnja 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević predstavio je Ljetnu školu za studente iz BiH i Norveške, što je zajednički projekt Univerziteta jugoistočne Norveške s Univerzitetom Džemal Bijedić i Sveučilištem u Mostaru, koja traje od 21. svibnja do 2. lipnja.

Kako je veleposlanik Makarević kazao Feni jedan od ciljeva njegove misije u Norveškoj je i poticanje obrazovanja, odnosno zajedničkih programa između Norveške i BiH. Dodao je da u konkretnom slučaju nije bilo posebnih preduvjeta za upis u ovu školu, osim poznavanja engleskog jezika.

- Cilj je mladima ponuditi u relativnom kratkom vremenskom roku nastavu na osnovu koje ce dobiti ECTS bodove (European Credit Transaction Sistem) koji su priznati na europskim sveučilištima - istaknuo je Makarević, a studenti će ostvariti 7,5 ECTS bodova.

Pojasnio je da će profesori Lars Petter Soltvedt i Arnt Rebu u Mostaru omogućiti nastavu u domenu socijalnih nauka i prava, a ljetna škola podobna je za studente koji studiraju po programima fokusiranim na socijalne nauke, prava, političke nauke i obrazovanje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250