Article_Top_970x250

LIPANJSKE ZORE Obilježena obljetnica oslobođenja Bune

mostar

LIPANJSKE ZORE Obilježena obljetnica oslobođenja Bune

lip 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U okviru obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Bune u sklopu manifestacije Lipanjske zore, otkrivena su dva nova spomenika poginulim pripadnicima brigade Knez Branimir Čitluk i 83. domobranske pukovnije Široki Brijeg, koji su dali svoj doprinos obrani Bune i južnih prostora.

Prvi spomenik podignut je pripadnicima brigade Knez Branimir Čitluk koja je dala značajan doprinos obrani juga Hercegovine s 11 poginulih branitelja na bunskom bojištu, a drugi spomenik za 83. domobransku pukovniju HVO-a Široki Brijeg iz koje su tri branitelja poginuli na tom bojištu, prenosi Fena.

Zajedno sa Bunjanima spomenike su otvorili gosti, izaslanstvo Čitluka predvođeno načelnikom općine Marinom Radišićem i izaslanstvo Širokoga Brijega predvođeno gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

Izaslanstvo IV. gardijske brigade HV-a zajedno s pripadnicima II. samostalne satnije HVO-a Buna položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima IV. gardijske brigade HV-a Petru Ćuku, Edi Vidakoviću i Zlatku Spajiću.

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i izaslanstvo oružanih snaga BiH položili su vijence i zapalili svijeće na spomen parku na Buni.

Nakon završetka programa na spomen parku na Buni, upriličen je svečani mimohod s ratnim stjegovima do Doma kulture na Buni, priopćili su organizatori svečanosti.

Dnevnik.ba

Tagovi: