Article_Top_970x250

Legende Uniteda zgrožene: "Ovo je skandal"

pokretanje superlige

Legende Uniteda zgrožene: "Ovo je skandal"

tra 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP

Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Alex Ferguson (79) kritizirao je ideju o Superligi koju želi pokrenuti skupina europskih nogometnih velikana među kojima se nalazi i šest premierligaša.

Prema tvrdnjama RMC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus navode žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova. Uz njih je i Manchester City, no tvrdi se kako "Građani" još nisu stavili potpis na ovaj dogovor.

"Razgovor o Superligi je odmak od 70 godina europskog klupskog nogometa. I kao igrač provincijske momčadi Dunfermline 60-ih godina i kao menadžer Aberdeena koji je osvojio Kup pobjednika kupova, bilo je to poput penjanja na Mount Everest ", rekao je za Reuters.

"Everton troši 500 milijuna funtI za izgradnju novog stadiona s ambicijom igranja u Ligi prvaka. Navijači diljem svijeta vole natjecanje kakvo jest ", rekao je.

Izrazio je sumnju kako je Manchester United uključen u ovaj projekt.

"Nisam siguran da je Manchester United umiješan u ovo, jer nisam dio procesa donošenja odluka", dodao je Ferguson koji je vodio "Crvene vragove" 26 godina osvojivši čak 38 trofeja, uključujući 13 naslova Premier lige i dvije Lige prvaka.

Bivši Unitedov kapetan Gary Neville je tijekom izvještavanja s utakmice ManU - Burnley, također, oštro kritizirao planove o pokretanju lige.

"Mislim da je iznošenje ovog prijedloga usred COVID-a, usred ekonomske krize, apsolutni skandal", rekao je.

"Ideja je naišla na osude i s pravom. Ja sam navijač Manchester Uniteda već 40 godina, ali apsolutno mi se gadi sve ovo. Posebno mi se gade Manchester United i Liverpool. Liverpool je kao klub od naroda, United je radnički klub i onda žele otići u ligu iz koje ne mogu ispasti? To je apsolutna sramota. Ovdje se radi o godinama povijesti i navijače se mora zaštititi. Vlasnici tih klubova, Liverpoola, Chelseaja, Manchester Cityja, nemaju veze s nogometom u ovoj zemlji. Ovdje postoji povijest dulja od 100 godina i zato navijače treba zaštititi. Ja sam jako profitirao od nogometa, zaradio sam novac od njega, uložio sam novac u nogometni klub i nisam protiv novca u ovoj zemlji. Ali principi i etika trebali bi biti najbitniji", rekao je Neville.

"Manchester United čak nije u Ligi prvaka. Arsenal čak nije u Ligi prvaka. Gledao sam ih ranije, apsolutna su ruševina od nogometnog kluba trenutno. Tottenham nije u Ligi prvaka. A sada žele pravo da igraju Superligu. Što je dosta je dosta, Riječ je o pohlepi i treba ih kazniti. Treba im oduzeti bodove, baciti ih na dno i oduzeti novac. Ozbiljno ih treba nagaziti, ovo je kriminalno", dodala je legenda 'Crvenih vragova'.

Dnevnik.ba