Article_Top_970x250

Legendarni Wagner zaigrao u Ligi MZ Širokog Brijega

brazilac postao hercegovac

Legendarni Wagner zaigrao u Ligi MZ Širokog Brijega

srp 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: Večernji list)

Druga večer Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokoga Brijega nije bila “berićetna” po broju pogodaka kao prva, kada su strijelci zabili 27 pogodaka u tri utakmice (devet u prosjeku).

No, druga je večer bila možda još zanimljivija po nizu događanja na turniru i “okolici”.

Uzarići i Privalj odigrali su miroljubivu utakmicu koja je završila podjelom bodova (3:3).

Susret Ciglana Gradac - Crne Lokve nije odigran jer Crnolokvani nisu ni istrčali na asfalt. Ciglani Gradac bodovi su upisani bez borbe (3:0), piše Večernji list BiH. 

Debitirao za Lijevu obalu 

- Čuo sam kako Crne Lokve nisu mogle sastaviti momčad jer su pojedini njihovi igrači istodobno igrali finale 9. turnira “Crnač 2019.” - rekao nam je najatraktivniji hakler koji je istrčao na asfalt u majici Lijeve obale – Brazilac Wagner. 

Hm, pa i Wagner je igrao na turniru u Crnču... 

- Igrao sam, ali moja je momčad ispala ranije, termini se nisu poklapali - objasnio nam je Wagner koji je, uz niz poteza, zabio vodeći pogodak za Lijevu obalu: 

- Na kraju smo pobijedili s 2:0. Drugi je pogodak postigao Vinko Zadro. On je brat poznatoga malonogometnog majstora Vlade Ćeme Zadre, koji je bio uspješan igrač velikoga nogometa u Širokom Brijegu, Zrinjskom i drugim klubovima... 

Čestitali smo Wagneru koji je, po nama, prvi Brazilac koji je zaigrao u širokobriješkoj Ligi MZ, ali nas je demantirao: 

- Koliko znam, prije mene u toj je ligi igrao i moj brat Bajano... A u petak će na turniru zaigrati još jedan Južnoamerikanac. Naime, za Knešpolje je prijavljen Juan Manuel Varea, moj suigrač u Imotskom, prije u Širokom. On je odličan hakler, vidjet ćete. Što se mene tiče, imao sam poziv i prošle godine da igram za Lijevu obalu, gdje sam i nastanjen, ali tada sam još bio član Širokoga i nisam mogao igrati. Sada mogu, sada sam pravi “domaći”, je li tako - smije se Wagner... 

Igrao na turnirima 

- Već sam igrao malonogometne utakmice na turnirima na kojima je nastupao moj Široki... Osim toga, igrao sam i na drugim turnirima u Hercegovini i “okolo”. 

Sjetili smo se da je Wagner igrao u Mostaru, Grudama, Splitu i drugim mjestima. Po mnogim pratiteljima događanja u BiH, Wagner je najbolji nogometaš svih vremena u Premijer ligi. 

Tko zna, možda postane i najbolji malonogometaš... Wagner se, inače, sprema postati trener pa marljivo uči. Istodobno, trenira dječake – pionire u NK Široki Brijeg. 

Uskoro bi pod njegovu trenersku “palicu” mogao doći i njegov sin Davi, za kojega smo se već uvjerili da silno voli nogomet i s djecom u susjedstvu ga igra od jutra do mraka. 

Wagner je prestao igrati za Široki, ali je ostao aktivni nogometaš. Prošlu je sezonu igrao za Imotski, hrvatski trećeligaš. S njim je igrao i Argentinac Varea (1986.), koji je inače širokobriješki zet. 

Nismo pitali, ali neće biti iznenađenje ako Wagner nastavi igrati i sljedeće jeseni.

Dnevnik.ba 
 

Article_Bottom_970x250