Article_Top_970x250

Lampard ne želi Kepu: Chelsea dovodi vratara iz velikog rivala za 60 milijuna eura

transferi

Lampard ne želi Kepu: Chelsea dovodi vratara iz velikog rivala za 60 milijuna eura

srp 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Chelsea je prije dvije godine srušio rekord plativši 80 milijuna eura za Kepu Arrizabalagu koji je postao najskuplji golman u povijesti.

No, Španjolac ni izbliza nije opravdao golemi novac koji je u njega uložen. Chelsea ga je doslovno trpio već godinu dana, ali je Frank Lampard prelomio u zadnjem kolu protiv Wolverhamptona. U ključnoj utakmici sezone ostavio ga je ne klupi jer nije želio previše riskirati i taj potez bio je jasna poruka Španjolcu.

Kako piše Daily Mirror, Lampard želi novog golmana i našao ga je u liku Deana Hendersona koji je ove sezone briljirao u Sheffield Unitedu u kojem je bio na posudbi iz Manchester Uniteda. Sjajni 23-godišnjak na čak 13 od 36 utakmica prošle sezone nije primio gol i pokazao se puno sigurnijim od Kepe za kojeg kažu da je imao više kikseva nego velikih obrana od kad je došao u Chelsea.

Iako David De Gea prošle sezone nije bio u savršenoj formi, Ole Gunnar Solskjaer i dalje ga vidi kao prvu opciju pa će Henderson morati ili na posudbu ili potražiti novi klub. U Unitedu trenutačno zarađuje 35.000 funti tjedno, a Lampard mu je spreman ponuditi čak 170.000 funti tjedno uz 60 milijuna eura koliko bi Chelsea morao platiti njegov transfer.

Sheffield bi ga također rado zadržao na posudbi još godinu dana, no to je praktički nemoguće budući da je mladi golman izrazio želju da sljedeće sezone igra na višem nivou. Daily Mail je objavio da su njegovi predstavnici ovih dana bili na Old Traffordu kako bi dogovorili "izlaznu strategiju" za svoje igrača.

Dnevnik.ba