Article_Top_970x250

Kustić: S Mađarskom u Splitu! Hajduk: Uključit ćemo se ako...

sastanak na poljudu

Kustić: S Mađarskom u Splitu! Hajduk: Uključit ćemo se ako...

lip 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Podsjetimo, iz Hajduka su u subotu ponovili kako "bez konkretnih promjena u odnosima s HNS-om neće mijenjati stav" koji glasi: nećemo sudjelovati u organizaciji utakmice.

Grad Split i Hrvatski nogometni savez sastali su se ovaj ponedjeljak u 10:30 na stadionu Poljud u Splitu, a Grad je, kao većinski vlasnik stadiona, na sastanak pozvao i predstavnike Hajduka. Tema je, dakako, domaćinstvo utakmice protiv Mađarske 10. listopada u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.

- Konstruktivan sastanak, usuglašavali smo točke. Treba vremena za neke stvari, ali bitno je da volja postoji, želja postoji. Veseli me podrška grada, moramo sve napraviti da odnosi budu još bolji i da dižemo na višu instancu, nakon dugo godina upravo na Poljudu imali smo dobar sastanak i imat ćemo još bolju suradnju - Nije dobro da su se u 20 godina igrale dvije utakmice, trebalo je više. U budućnosti će jedna od kvalifikacijskih utakmica uvijek biti na Poljudu, to je cilj. Doći će do toga, svima je interes, kakva je bila suradnja, nije bila na nivou. Danas povijesni interes, ovo je interes hrvatskog nogometa - rekao je Marijan Kustić, prenosi 24sata.hr.

Predstavnici HNS-a, zaobišli su novinare i na stadion ušli na stražnji ulaz. Stigla su osmorica, među kojima su izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednici Damir Mišković i Ante Kulušić... Ne i prvi čovjek saveza Davor Šuker koji je na službenom putu. Na Poljudu sve osigurava i policija, a ukupno je na sastanku bilo 16 ljudi.

- Razmotrili su se svi zahtjevi Hajduka. Zadovoljan sam jer smo svi stali za stol i dogovorili rješenja nakon dugog niza godina. Napravili smo metodološki plan za rješavanje problema - rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara pa dodao:

- Veselim se nastavku dobre suradnje. Veselim se igranje hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu.

Riječ je potom dobio predsjednik Hajduka Marin Brbić.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno počeli razgovarati s HNS-om. Pojedinačno ćemo se dogovarati za svaki problem. Uvijek je smo željeli reprezentaciju u Splitu. Danas smo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati. Nikad reprezentacija nije bila sporna, a mi ćemo nastaviti pratiti razvoj situacije.

- Imali smo dobar, kvalitetan sastanak. za sve stvari treba vremena da se riješe, ali bitno je da volja i želja postoje. Veseli i podrška Grada glede utakmice Hrvatska - Mađarska u Splitu. Veselim se dolasku Mađarske u Split u suradnji s Gradom, a potrudit ćemo se da se u organizaciju uključi i Hajduk.

Podsjetimo, iz Hajduka su u subotu ponovili kako "bez konkretnih promjena u odnosima s HNS-om neće mijenjati stav" koji glasi: nećemo sudjelovati u organizaciji utakmice.

Grad Split kao većinski vlasnik stadiona, koji je dao Hajduku na korištenje uz 30-godišnju koncesiju, na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća usuglasio je stav da prihvaća održavanje utakmice u Splitu, ali uz prethodnu ispriku vrhuške HNS-a.

- Očekujem dogovor. Poslije dugog niza godina HNS i Hajduk počinju razgovarati, to je izvrsna stvar, šteta što nisu dosad. Napravili su političko pitanje zadnjih godina od nečega što to ne smije biti. Mi smo danas ovdje kako bi im pomogli da se dogovore i počnu rješavati probleme koji opterećuju odnose u hrvatskom nogometu, ali i hrvatskom društvu u cjelini - rekao je uoči sastanka gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Izvršni odbor HNS-a na sjednici 12. lipnja jednoglasno je odlučio da će se utakmica igrati na Poljudu, ali u međuvremenu se u Splitu diglo puno bure zbog te odluke i još nije sasvim jasno hoće li do utakmice na Poljudu doista i doći.

Utakmica se na Poljudu može organizirati bez suglasnosti Hajduka, no pitanje je kakve će to reperkusije imati na odnos s Gradom pa su vlastodršci grada podno Marjana poprilično "zakopčani".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250