Article_Top_970x250

Kupres domaćin premijernog izdanja skijaške alke

25. siječnja

Kupres domaćin premijernog izdanja skijaške alke

sij 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: booking.com

Ski-alka održat će se u subotu, 25. siječnja, s početkom u 12 sati na skijalištu Čajuša, kod polazišta četverosjeda.

Kupreško skijalište Adria-Ski bit će domaćin Prvenstva Dalmacije u alpskom skijanju predstojećeg vikenda, 25. i 26. siječnja. Tijekom dva dana održat će se utrka veleslaloma za Prvenstvo Dalmacije i super slalom đir, a posebna atrakcija bit će prvo izdanje skijaške alke.

Ski-alka održat će se u subotu, 25. siječnja, s početkom u 12 sati na skijalištu Čajuša, kod polazišta četverosjeda. Pravo sudjelovanja na ski-alki imaju samo dobri i uzoriti skijaši, isključivo članovi Ski kluba Sinj, najavili su organizatori.

Davor Komšić, jedan od organizatora natjecanja, kazao je kako je skijaška alka jedan od načina promocije Sinjske alke, viteške igre s tradicijom dužom od 300 godina koja se tradicionalno održava u kolovoza u hrvatskom gradu Sinju. Natjecanje će se održati u tri trke, uz mogućnost pripetavanja, a ski-alkar koji prikupi najveći broj punata postat će ski-slavodobitnik. Natjecanje će proteći u poznatoj ikonografiji Sinjske alke, s razlikom što će vitezovi konje zamijeniti skijama.

"Bit će to jedan veoma dobar spektakl i pozivam sve zainteresirane da dođu u subotu i podrže naše vitezove'', poručio je Komšić. Organizatori Prvenstva Dalmacije i skijaške alke su Ski klub Sinj i udruga DalSKI, u suradnji sa Sportsko-rekreacijskim kompleksom Adria-Ski.

Dnevnik.ba