Article_Top_970x250

KŠC Ljubuški predstavio svoj službeni portal

zhž

KŠC Ljubuški predstavio svoj službeni portal

srp 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Javna ustanova "Kulturno-športski centar" Ljubuški (JU KŠC) u četvrtak je u prostorijama Knjižnice Ljubuški predstavila svoj službeni portal koji na jednom mjestu donosi najnovije informacije iz Ljubuškog, BiH i svijeta.

Govoreći o funkcioniranju tog portala, stručni suradnik za sport, rekreaciju i sportske objekte JU KŠC Ljubuški Slaven Tomić kazao je kako je namjena ovog portala da kroz fotografije i videozapise donosi najnovije informacije vezane za Ljubuški, regiju i svijet.

Dodao je kako je IKS portal službeni portal ove javne ustanove, prenosi Fena.

- Naime, budući da je naša ustanova predvodnik kulturnih i sportskih događaja na prostoru Grada Ljubuškog, ukazala se objektivna potreba za jednim ovakvim portalom koji će pravovremeno izvještavati svekoliku ljubušku javnost o brojnim, raznovrsnim događajima nadasve u našoj organizaciji, kazao je Tomić, dodavši kako je "dizajn portala uistinu prekrasan, a logo prepoznatljiv – knjiga i lopta."

Iako su tek započeli s radom, kako ističe Tomić, za sada su zadovoljni brojem posjeta i povratnim reakcijama korisnika.

Sudjelovanjem u projektu 'Digitalni građanin' i zbog kvalitetnog rada na istoimenom projektu, Knjižnica Ljubuški je nagrađena Prusa MK3 - 3D printerom, a odabrali su ih Institut za razvoj i inovativnost mladi iz Zagreba te INTERA tehnološki park iz Mostara.

Ravnatelj JU "KŠC" Ljubuški Ivan Bebek zahvalio je darivateljima jer su prepoznali rad i upravo njih odabrali za dobivanje ovog vrijednog printera, a istaknuo je kako je predstavljanje portala važan dan koji će "uvelike pomoći educiranju korisnika".

Ravnatelj Knjižnice Ivica Vizentaren govorio je o samom projektu digitalni građanin istaknuvši kako je kroz projekt održano 18 radionica za oko 170 učenika.

- Tijekom proteklih nepunih godinu dana Knjižnica Ljubuški je bila dijelom projekta 'Digitalni građanin' te je u okviru spomenutog projekta upriličila 18 edukativnih radionica, pod rukovodstvom knjižničarke Vlatke Jurič, kazao je Vizentaren, najavivši edukativne 3D radionice koje će biti upriličene u listopadu ove godine.

Podsjetio je također kako su polaznici učili i svladali osnove programiranja kroz rad na edukativnim radionicama. 

Dnevnik.ba

Tagovi: