StoryEditor

Krznar prekrižio trojicu, među njima i skuplji dio paketa iz Gorice

Piše D  /  29.05.2021., 07:05h

U slaganju križaljke za iduću sezonu Krznar i ljudi koji kreiraju stručnu politiku Dinama ne vide Leovca i Hajrovića, uskoro će s njima razgovarati o raskidu aktualnih ugovora i oni će moći tražiti novi klub.

Hajrović ima ugovor do kraja godine, Leovac do idućeg ljeta, naravno, uvijek ostaje mogućnost da igrači ne pristanu na raskid, da ne dođe do dogovora, pa da ostanu u Maksimiru formalno još neko vrijeme, međutim, što se tiče nastupa za prvu modru momčad, nemaju budućnost u Maksimiru, pišu Sportske novosti.

Treba, doduše, podsjetiti da je Hajrović već i lani bio otpisan, prebacio ga je tada Zoran Mamić u drugu modru momčad, pa se u međuvremenu vratio, tako da preokreti nikad nisu isključeni, no, prema sadašnjim klupskim zamislima, Leovac i Hajrović svoje su u Dinamu definitivno već odigrali.

Zanimljivo je i da je Leovac lani imao ponudu turskog Alanyaspora u kojemu je završio Moubandje, zatim zimus i ruskog Krasnodara (upravo uoči međusobnih utakmica), ali Dinamo je u startu odbio bilo kakve razgovore o odlasku. Nekoliko mjeseci kasnije, Leovac je od struke hrvatskog nogometnog prvaka podcrtan kao nepotreban.

I dok odluke o Hajroviću i Leovcu na koncu ipak i nisu iznenađenja, sigurno se nije očekivalo da će u Maksimiru “otpisati” - Marijana Čabraju! Lijevi bek došao je iz tada zahuktale Gorice prvog dana veljače, spominjala se pritom cifra od 1,6 milijuna eura.

U paketu od dva milijuna eura, koliko je Dinamo navodno platio Gorici, Čabraja je stajao mnogo više od Darija Špikića. No, čak i da je tolika razlika u cijeni, kao što se priča, samo knjigovodstvena kategorija, neobično je da se Dinamo tako brzo odrekao Čabraje.

Treba svakako reći da 24-godišnji Čabraja nije oduševio nastupima u Dinamovom dresu, no došao je u već formiranu momčad, nije prošao pripreme, nije dobio vrijeme za prilagodbu, a najbolje od svega, prvobitni je plan bio da se Dinamu priključi tek sad, na ljeto, pred natjecateljsku sezonu 2021./2022. Došao je odmah jer je Dinamu trebao lijevi bek u tom trenutku i sad bi već mogao otići iz Dinama.

S njim Modri neće raskidati ugovor, Čabraja je ipak mlađi i traži se transfer, hoće li to biti posudba s klauzulom otkupa, direktni transfer ili neka druga opcija, zasad su sve mogućnosti u igri.

Znači, Krznar ostaje bez tri lijeva beka, nakon Gvardiola neće biti ni Leovca i Čabraje, što može značiti nekoliko stvari.

Ili da Modri jako vjeruju da će povratnik iz Turske, Francois Moubandje, napokon biti pojačanje, a uz njega veliki doprinos dati Danijel Štefulj, ili planiraju u ovom prijelaznom roku kupiti novog lijevog beka? Ili Krznar ozbiljno razmišlja o nekim taktičkim varijantama u kojima klasični bekovi nisu toliko presudni, pa će se “pokrpati” s onim što ima. Uglavnom, “čišćenje” maksimirske svlačionice je počelo.

Dnevnik.ba


 

05. prosinac 2023 05:38