Article_Top_970x250

Krišto i Tadić na konferenciji predsjednika parlamenata država zapadnog Balkana

konferencija u budimpešti

Krišto i Tadić na konferenciji predsjednika parlamenata država zapadnog Balkana

lis 27, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić sudjelovat će danas u Budimpešti na 8. Konferenciji predsjednika parlamenata država zapadnog Balkana.

Konferencija, koju Narodna skupština Mađarske organizira svake dvije godine s ciljem promidžbe europskih i euroatlantskih integracija između zemalja zapadnog Balkana bit će, kako je najavljeno, podijeljenja u dvije sesije, piše Fena.

Kako se navodi u priopćenju Parlamentarne skupštine BiH, na prvoj sesiji o težnji i rezultatima zemalja zapadnog Balkana u procesu integracija u Europsku uniju, sudionicima će se obratiti predsjedateljica Krišto, dok će se predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić sudionicima obratiti u okviru druge sesije o suradnji zemalja zapadnog Balkana u doprinosu europskoj sigurnosti.

Konferenciju u Budimpešti otvorit će predsjednik Narodne skupštine Mađarske László Kövér, s kojim će se, kako je predviđeno, susresti predsjedatelji oba doma PSBiH.

Predviđeno je, također, da predsjedateljica Krišto i predsjedatelj Tadić na marginama konferencije razgovaraju i sa predsjednicima parlamenata Albanije i Crne Gore.

Najavljeno je i da će se predsjedatelji oba doma PSBiH susresti i sa predstavnicima Mađarsko – bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250