Article_Top_970x250

Krijumčar migranata vozilom nasrnuo na policiju, policajac zapucao

u bijegu

Krijumčar migranata vozilom nasrnuo na policiju, policajac zapucao

sij 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ivica Galović/Pixsell

U događaju nitko nije ozlijeđen, a za vozačem se intenzivno traga

Policajac je jučer na Istarskom ipsilonu zapucao na vozilo u kojem su prevoženi nezakoniti migranti nakon što je vozač nasrnuo na njega, izvijestila je istarska policija. U događaju nitko nije ozlijeđen, a za vozačem se intenzivno traga.

Incident se dogodio oko 15.35 sati, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija. Policajci su uočili sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, a za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi. Vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja vozila uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije i nastavio se kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom.

- Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku. Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila. Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje - priopćila je PU istarska.

Policajci su tijekom večeri na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila, a prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250