Article_Top_970x250

Konjičani obilježavaju stradanje svojih srpskih sugrađana, obitelji Golubović

Konjic

Konjičani obilježavaju stradanje svojih srpskih sugrađana, obitelji Golubović

srp 01, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Volonteri regije Konjic

Udruga "Volonteri i prijatelji konjičke regije" predvođeni Adisom Muhibićem, poznatim društvenim aktivistom iz Konjica, inicirali su obilježavanje ubojstva srpske obitelji Golubović iz Konjica prije 25 godina. Na žalost, u BiH se žrtava sjećaju tek njihove obitelji i sunarodnjaci, no udruga "Volonteri" mijenjaju tu praksu želeći odati počast nevino ubijenim sugrađanima srpske nacionalnosti. Hvale vrijedna inicijativa koja pruža nadu u jednu drugačiju Bosnu i Hercegovinu.

Aktivisti Udruge "Volonteri i prijatelji konjičke regije" (VIPK) i redakcija portala Novikonjic.ba obavještavaju javnost da se 2. srpnja navršava 25. godina od stravičnog ubojstva četveročlane porodice Golubović, oca Petra, majke Vlaste i njihove djece Petra i Pavla u Konjicu.
Za ratni zločin protiv stanovništva M. Macić (umro početkom siječnja 2012. godine), A. Landžo i J. Potur osuđeni su 8. februara 2001. godine na kazne zatvora od 12, 12 i 8 godina zatvora koje su i odslužili.

Pozivaju građane Konjica da zajednički posjete Pravoslavno groblje na Musali u nedjelju, 2. srpnja s početkom u 10:00 sati i polože cvijeće u znak sjećanja na ovu tužnu godišnjicu.

Konjički volonteri prije nekoliko dana uputili su zvanični dopis kojim su pozvali i profesore Srednje škole Konjic da svi zajedno posjete grobnicu uglednih profesora, Đure Golubovića (1951.) i Vlaste Golubović (1957.) svirepo ubijenih u noći između 1./2. 7. 1992. godine zajedno sa svojom maloljetnom djecom, Petrom (1985.) i Pavlom (1987.).

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250