Article_Top_970x250

Komplicira se Džekin prelazak u Juventus

transferi

Komplicira se Džekin prelazak u Juventus

ruj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svi mediji u Italiji očekivali su da bi do sada Edin Džeko već trebao biti predstavljen kao novi igrač Juventusa, ali situaciju komplicira Arkadiusz Milik i njegov transfer u Romu.

Kao što je ranije bilo poznato, Džekin odlazak u Torino ovisi o Milikovom dolasku u Rim, a Napoli trenutno s Poljakom ima nekoliko problema, prenosi N1.

Milik bi u Romu trebao prijeći po formuli posudba i otkup nakon jedne sezone, ali još nije produžio ugovor s Napolijem kako bi mogao napustiti Napulj upravo tako. Situaciju dodatno kompliciraju slučajevi kazne za neposluh koje je gotovo cijeli tim Napolija zaradio prošle godine, kada su igrači odbili otići u karantenu po naređenju predsjednika Aurelija De Laurentiisa, te kazne za reklamu koju je Milik uradio za jedan od svojih restorana, bez da je tražio suglasnost kluba. Obje kazne, navodno, Poljak ne želi platiti.

Talijanski mediji pišu sada kako Juventus gubi strpljenje s klubom iz Rima koji još nije predstavio Milika kao Džekinu zamjenu. Iz izvora bliskih Staroj Dami danas je došla informacija kako je Juventus obavijestio Romu da je krajnji rok za Džekin prelazak utorak 22. rujan. Ako Juventus ne osigura usluge kapetana bh. reprezentacije do tog dana, klub iz Torina bi se mogao pokrenuti u drugačijem pravcu. Već se kao alternative spominju Olivier Giroud i Edinson Cavani.

Jasno je da je Džeko za Juventus i dalje prva opcija, ali vremena je sve manje, a Juventus i Roma sastat će se u nedjelju u okviru 2. kola talijanske Serije A.

Dnevnik.ba

Tagovi: