Article_Top_970x250

Klub iz Srbije kontaktirao Ćiru Blaževića za trenera

trener svih trenera

Klub iz Srbije kontaktirao Ćiru Blaževića za trenera

velj 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Reuters

Nogometna "bomba" u Novom Pazaru! Zamalo... Čelnici Novog Pazara kontaktirali su Miroslava Ćira Blaževića, u želji da preuzme poslove šefa stručnog stožera, međutim, konačan dogovor izostao je zbog trenutne epidemiološke situacije u regiji.

Pohvalno se izrazio o Novom Pazaru

Čuveni stručnjak iz Travnika, kako saznaje Sport klub, imao je želju da se napokon oproba u Srbiji i uđe u povijest svjetskog nogometa kao najstariji angažirani trener u profesionalnom rangu. Popularni Ćiro pohvalno se izrazio o Novom Pazaru, ali se i ljubazno zahvalio na ponudi. Čak je bio spreman i da garantira opstanak u superligaškom natjecanju.

Nepremostiva prepreka na putu do ugovora bio je koronavirus. Blažević je odavno u devetom desetljeću života, a Novom Pazaru slijedi paklen ritam u posljednjih 15 kola prvenstva i „trener svih trenera“ morao je da odrično odgovori na ponudu ambicioznog superligaša.

Ćiro je i ranije bio želja srbijanskih klubova. Stari šmeker, neprikosnoveni autoritet, rođen davne 1936, na klupi angažiran od 1968, izgradio je imidž neviđenog šoumena, spremnog da u svakom trenutku, pojavom, izjavama i stavom, skrene pažnju na sebe. Od Švicarske, Jugoslavije, Francuske, Hrvatske, Grčke, Irana i Kine, profilirao se kao majstor taktike i strategije u i oko terena. I danas, iako duboko zašao u godine, čestim pojavama u javnosti potvrđuje da je u sjajnoj formi.

Iskusan trener

Rukovodstvo Novog Pazara, odmah poslije raskida suradnje s Radoslavom Batakom, oformiralo je foto-robot budućeg trenera. Čelnici kluba, opća je ocjena, u ovom trenutku hoće iskusnog vuka na klupi, provjerenog i poznatog, s jakim autoritetom. 

Dnevnik.ba