Article_Top_970x250

Klopp: Ovo je zločin, prestanite nam to raditi

zgrožen rasporedom

Klopp: Ovo je zločin, prestanite nam to raditi

pro 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Jürgen Klopp nazvao je zločinom raspored Premierlige u završnici godine. Tradicionalno Englezi danas igraju na Boxing Day, a neki će klubovi odigrati dvije utakmice u manje od 48 sati. 

Takav raspored utakmica žestoko su kritizirali Pep Guardiola i Jürgen Klopp. Guardiolin City će igrati u gostima kod Wolvesa 27. prosinca pa će 46 sati kasnije ugostiti Sheffield.

"Napisao sam pismo Premierligi i zahvalio joj. Idemo u hladnjak nakon utakmice s Wolverhamptonom da se pripremimo za Sheffield United", rekao je Guardiola, uz kojeg je stao njegov najveći rival Klopp.

Njegov Liverpool, za razliku od čak 14 klubova, imat će skoro tri dana odmora između gostovanja kod Leicestera i domaće utakmice protiv Wolverhamptona.

"Nitko nema problem s igranjem na Boxing Day, ali igrati 26. pa 28. je zločin. To nije u redu i nemojte nam to raditi. Ne postoji nijedan razlog da se raspored napravi tako. Ove sezone igramo 26. i 29. i to nam je kao praznik. Razumijem sve one koji kažu da se to ne bi trebalo događati. To nije kukanje", rekao je njemački trener.

"Čini se da možemo reći bilo što, ali nitko ne sluša. Tijelo treba određeno vrijeme za oporavak prije novih napora. To je znanost, ali ovdje se znanost potpuno ignorira."

Od devet današnjih utakmica najzanimljivija je ona drugoplasiranog Leicestera i vodećeg Liverpoola od 21 sat.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba