Article_Top_970x250

Kladionice Atalanti daju više šanse za drugo mjesto nego Dinamu

unatoč dosad prikazanom

Kladionice Atalanti daju više šanse za drugo mjesto nego Dinamu

stu 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Profimedia

Bookmakeri su svoju odluku donijeli nakon što je utakmica između Dinama i Šahtara u Maksimiru završila rezultatom 3:3. Rudari iz Donjecka su od blagog favorita za osvajanje drugog mjesta u skupini C Lige prvaka izrasli u skoro pa sigurnu odluku.

Koeficijent da će se uz Manchester City u sljedeći krug plasirati ukrajinski prvak kreće se od 1,35 do 1,55, a nakon dva remija u 4. kolu u skupini u brojnim kladionicama Atalanta je po šansama izbila čak ispred Dinama, koji trenutačno ima četiri boda više od Talijana. Koeficijent na prolaz Modrih u osminu finala Lige prvaka u prosjeku je oko 4,7, a na Atalantu oko 4,5.

Ostala je ukupno 81 kombinacija različitih ishoda posljednje četiri utakmice u skupini i u samo jednoj City neće proći dalje. Ako Šahtar i Dinamo pobijede u posljednje dvije utakmice, zajedno će se plasirati među 16 najboljih. Atalantine šanse nisu baš velike, Božica iz Bergama preživjet će u elitnom natjecanju u četiri različita raspleta. Nisu čak ni nemogući, Atalanta se još uvijek ima pravo nadati drugom mjestu u skupini. Mora pobijediti Dinamo i Šahtar, a nijedna od te dvije momčadi ne smije pobijediti City, pišu SN.

Najveći koeficijenti za utakmice petog kola:

Man. City - Šahtar

1,19        8,90        19,50    

--------------------------------------------------------------------------------

Atalanta - Dinamo

1,70        4,44            5,65

Dinamo prolazi dalje u 33 raspleta, što je 41 posto mogućih kombinacija, a Šahtar u njih 45 (56 posto). No sve se može jako promijeniti nakon utakmica koje su na rasporedu 26. studenoga. Ako Dinamo pobijedi Atalantu, a Šahtar izgubi na Etihadu, šanse Dinama za osvajanje drugog mjesta jako bi se povećale. Za prolaz bi tada bi dovoljan bod protiv Cityja u Maksimiru ili da Atalanta ostane neporažena u Harkivu.

Dinamo teoretski još uvijek može osvojiti prvo mjesto u skupini (dvije kombinacije), ali i završiti posljednji i ostati i bez šesnaestine finala Europske lige (pet kombinacija). Postoji mogućnost da Dinamo dođe do drugog mjesta sa samo šest osvojenih bodova (remi u Milanu uz dva poraza Šahtara), tek su Zenit (2013./14.) i Roma (2015./16.) to uspjeli napraviti otkako se Liga prvaka igra u sadašnjem formatu. No, isto tako, Dinamu se može dogoditi da i ispadne s devet osvojenih bodova, ukoliko Šahtar ostane neporažen u Manchesteru. Napoli je u sezoni 2013./14. bio tek treći u skupini s čak 12 osvojenih bodova...

Dnevnik.ba