Article_Top_970x250

Khabib dobio brutalan odgovor nakon objave gnjusne fotografije francuskog predsjednika

poruke mržnje

Khabib dobio brutalan odgovor nakon objave gnjusne fotografije francuskog predsjednika

lis 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram

Bivša ruska predsjednička kandidatkinja odgovorila je Dagestancu na njegovu kontroverznu objavu.

UFC prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov zgrozio je svijet objavom fotografije francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i statusom na Instagramu.

Dagestanac se našao uvrijeđen nakon što je Macron u osudi dvaju terorističkih napada koji su se dogodili u Francuskoj rekao kako njegova država nikad neće odustati od zaštite slobode govora i izražavanja, aludiravši na fotografije proroka Muhameda objavljene prije nekoliko godina u satiričnom listu Charlie Hebdo.

"Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja", napisao je na početku kontroverznog posta na Instagramu gdje je objavio fotografiju Macrona

Mnogi su ostali šokirani poslije te objave slavnog borca, a dan kasnije dobio je konkretan i vrlo efektan odgovor.

Ksenija Sobčak, bivša ruska predsjednička kandidatkinja koja se kandidirala protiv Putina na izborima 2018. godine, osudila je Khabibovo ponašanje, piše gol.hr.

"U Kuranu se islamski radikalizam i terorizam smatraju dubokim grijesima"

"Khabib, ti si heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji koji se prema tebi ponašaju kao prema uzoru. Nedavno si učinio da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog tvoje pobjede. Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imate pravo vjerovati i voljeti koga god želite. Ali, ne mislite li da bi se vaši nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Macronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubojstva, a to se u Kuranu smatra dubokim grijesima. Zar ne", napisala je Sobčak i poentirala:

"Pitam se je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i neprijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru?"

Dnevnik.ba