Article_Top_970x250

Kevin De Bruyne: "Ždrijeb za Euro je sramota! Nogomet sve više postaje biznis!"

belgijski reprezentativac

Kevin De Bruyne: "Ždrijeb za Euro je sramota! Nogomet sve više postaje biznis!"

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Ždrijeb za Europsko prvenstvo održat će se 30. studenog, a mnoge reprezentacije već uoči ždrijeba znaju u kojim su skupinama.

Jedna od tih reprezentacija je i Belgija koja će biti u skupini B. Belgijci već znaju da će u skupini igrati s Rusijom i Danskom kao jednim od 12 domaćina Eura. Budući da su Kopenhagen i Sankt-Petersburg domaćini te skupine, Rusija i Danska moraju igrati u toj skupini.

Budući da je riječ o reprezentacijama iz druge, odnosno treće jakosne skupine, ždrijeb će im morati pridružiti jednu reprezentaciju iz prve jakosne skupine. To ne mogu biti Italija, Engleska, Njemačka i Španjolska jer su te zemlje također domaćini Eura pa moraju igrati kod kuće, a ne može biti ni Ukrajina jer UEFA zbog političkih razloga ne dopušta da Rusija i Ukrajina igraju u istoj skupini, tako da ostaje samo Belgija. U skupinu će upasti još Wales ili Finska iz posljednje jakosne skupine.

"Ždrijeb za Euro? To je sramota", poručio je belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne nakon 6:1 pobjede nad Ciprom.

"Za mene je ovo neko lažno prvenstvo. Nogomet postaje sve više biznis i biznis."

Hrvatska, koja je u drugoj jakosnoj skupini, tako može upasti u skupinu A s Italijom, skupinu D s Engleskom, E sa Španjolskom i skupinu F s Njemačkom. Dalje će proći po dvije reprezentacije iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane.

Dnevnik.ba