Article_Top_970x250

Kažnjen sudac koji je upropastio derbi Milana i Rome. Poslan u drugu ligu

serie a

Kažnjen sudac koji je upropastio derbi Milana i Rome. Poslan u drugu ligu

lis 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Gulliver / Getty Images

Piero Giacomelli i njegov video-pomoćnik uništili su derbi petog kola Serie A između Milana i Rome, koji je u režiji glavnog suca završio 3:3.

Giacomelli je obje momčadi oštetio tako da je u osam minuta dosudio po jedan nepostojeći penal, prvo za Romu, a zatim za Milan. 

Roma je na 2:2 izjednačila u 71. minuti golom Jordana Veretouta iz penala koji je odglumio Pedro nakon što je zapeo za nogu Ismaela Bennacera, a glavni sudac odmah pokazao na jedanaesterac. 

Igrači Milana preklinjali su Giacomellija da konzultira VAR i pregleda snimku, kada se već video-asistent sam nije oglasio da mu ukaže na očitu pogrešku. Međutim, glavni sudac nije ni pomislio revidirati svoju odluku, prenosi Index.

U nastavku nije vidio ni očito igranje rukom defenzivca rome u svom kaznenom prostoru, a onda je dosudio Milanu penal koji se nije trebao suditi.

U 79. minuti. Gianluca Mancini je s leđa "srušio" Hakana Calhanoglua, a precizan iz jedanaesterca bio je Zlatan Ibrahimović. Ni ovaj put Giacomelli nije konzultirao VAR, niti mu je iz sobe išta dojavljeno.

Dva dana kasnije Giacomelli i njegov asistent kažnjeni su suspenzijom za iduća dva gola Serie A. Nakon toga će glavni sudac derbija Milana i Rome iskupljenje tražiti u Serie B. U drugu ligu je degradiran na najmanje mjesec dana. 

Dnevnik.ba