Article_Top_970x250

Katastrofa na benzinskoj u Splitu: U spremnicima za dizel bio je benzin, mnogi su u problemu

velike štete

Katastrofa na benzinskoj u Splitu: U spremnicima za dizel bio je benzin, mnogi su u problemu

tra 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Pixsell

Prema neslužbenim informacijama, došlo je do pogreške cijele cisterne goriva

Zbog pogreške vozači su jučer na Ininoj benzinskoj postaji Smokovik u Splitu, u ulici Zbora narodne garde 8 umjesto dizela natočili benzin, te će se vrlo brzo naći u velikim problemima, piše Slobodna Dalmacija. Naime, u spremnicima za dizel gorivo na benzinskoj postaji Smokovik našao se benzin pa su neizbježni kvarovi i šteta.

‘Događa se’

“Događa se”, kaže namrštena lica jedan od radnika postaje.

Informaciju o tome nije prva dala Ina, već jedan od vozača koji je među prvima shvatio što je razlog kvara na motoru. Servis ga je obavijestio kako je u pitanju benzin koji ne odgovara njegovom dizel motoru, popravili kvar i dali mu račun na 22 tisuće kuna. Benzinska postaja priznala je krivnju i uputila vozača na Inin besplatni telefon gdje se trebao požaliti i zatražiti naknadu štete.

Oštećenik će sada trebati čekati na potez kompanije koja bi trebala obeštetiti kupca svojeg proizvoda.

Pogreška od 18 tisuća litara

U ovom trenutku javnost nema informacija o pogrešci, kao što nema ni upozorenja vozačima koji su kupovali dizel gorivo na Smokoviku. Benzinska postaja upućuje vozače, kao i novinare Slobodne Dalmacije na besplatni telefon na kojem automat recitira poruku i ostavlja mogućnost da se požalite telefonskim putem ili u pisanoj formi. Isto tako, vozači mogu poslati mail ili faks.

Prema neslužbenim informacijama, došlo je do pogreške cijele cisterne goriva, odnosno 18.000 litara ili 36.000 litara ako je tu bila i prikolica. U ovom trenutku  ne zna se koliko je brzo pogreška otkrivena i koliko je vozila dobilo pogrešno gorivo.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250