Article_Top_970x250

Karamatić u Češkoj o slobodi medija

Prava slika

Karamatić u Češkoj o slobodi medija

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mario Karamatić

Karamatić putuje u Češku na konferenciju o slobodi medija gdje se očekuje da će istaknuti nelegalno funkcioniranje FTV-a i antihrvatski govor mržnje na ovom javnom servisu

Zamjenik predsjedavajućeg Odbora za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mario Karamatić sudjelovat će na Interparlamentarnoj konferenciji predstavnika parlamenata država u procesu pristupanja Europskoj uniji i Europskog parlamenta.

Konferencija, koju organiziraju Direktorat Europskog parlamenta za demokratsku podršku i Donji dom Parlamenta Češke Republike, posvećena je podršci slobodi govora i medijskim slobodama, a bit će upriličena 14. i 15. lipnja u Pragu.

Kako je najavljeno iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH na dvodnevnom skupu raspravljat će se o ulozi medija u političkim diskusijama, kao i o pitanjima transparentnosti vlasništva i regulacije medija.

Tijekom konferencije parlamentaraca u Pragu bit će riječi i o postupanju s lažnim vijestima i dezinformacijama, o primjeni zakona o zaštiti od klevete, o osiguranju zaštite novinara i zviždača, kao i o ulozi civilnog društva kao izvoru informacija i podršci političkim reformama.

Očekuje se da će se sudionicima Interparlamentarne konferencije u Pragu obratiti predsjedavajući Donjeg doma Parlamenta Češke Republike Radek Vondraček, kao i predstavnik OSCE-a za slobodu medija Harlem Desir.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250