Article_Top_970x250

Kaos i strah na srpskoj estradi: Umiru mladi ljudi, posla sad nema, a računi samo dolaze...

korona zaustavila cajke

Kaos i strah na srpskoj estradi: Umiru mladi ljudi, posla sad nema, a računi samo dolaze...

srp 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram

Pjevač Srđan Gajić umro je u 28. godini. Menadžer Bor Lalević imao je 39... Strah je zavladao estradom. Osim toga, posla nema na vidiku, a mjesec dana popuštanja mjera nije bilo dovoljno da se napune džepovi

Početkom lipnja mislili smo da smo pobijedili koronu. Uostalom, takvu poruku slali su i političari, kako naši, tako i oni iz regije.

A tu vijest ili zapravo misao o pobjedi jedva je dočekala glazbena industrija, koja je bila jedna od najpogođenijih od krize. Brojni pjevači požurili su nastupati, menadžeri su radili dan i noć da im osiguraju gaže, vlasnici klubova imali su razloga za osmijeh... Ali, kao što znamo, korona se vratila u Hrvatsku i na Balkan. Opet su to crne brojke, opet padaju negativni rekordi, opet se broje mrtvi. I ne umiru samo stari. Zadnjih dana regionalnu showbizz scenu potresle su dvije smrti, pišu 24sata.hr.

Prošlog tjedna od posljedica korona virusa u 39. godini preminuo je poznati estradni menadžer Bor Lalević. Estrada nije mogla vjerovati. Govorilo se “premlad je”, “kako to”, “zdrav je bio”...

Jučer nove crne vijesti. Od korona virusa, pišu srpski mediji, preminuo je mladi perspektivni pjevač Srđan Gajić. Imao je samo 28 godina. Iza njega su ostali supruga Isidora i malodobni sinčić...

Brojni glazbenici su preko noći ostali bez posla. Dva mjeseca su čekali da se situacija smiri, a svoje pratitelje su zabavljali preko društvenih mreža. Ipak, virtualni koncert ne donosi dobar keš pa su jedva dočekali popuštanje mjera kako bi ponovno punili svoje bankovne račune. I situacija se smirila. Popuštanja su počela, okupljanja su dopuštena, a noćni klubovi ponovno su otvorili svoja vrata. I to točno u pravo vrijeme. Dobro je poznato kako izvođači najveće pare vrte tijekom ljetnih dana pa se većina nadala kako će tijekom večeri puniti diskoteke, a tijekom dana ispijati koktele na egzotičnim plažama.

No stanje se ponovno pogoršalo, a korona je još jednom brojne umjetnike “strpala” u svoja četiri zida. Kontaktirali smo više srpskih izvođača koji su nam otkrili koliko im posao pati zbog cjelokupne situacije. što očekuju od budućnosti...

- Ne radi nitko i posla nema. Baš sam stigao iz Hrvatske, ali isključivo privatno. Ne bojim se korone pa što bude - bude. Tijekom ove pandemije trudim se pomagati drugima, a užasno se osjećam kada čujem da se neke kolege žale. Pa mi zarađujemo više od većine građana i nemamo pravo prigovarati. Situacija nije dobra, ali kad bih bio kruha gladan, ne bih govorio kako sam ugrožen zbog korone. Puno sam novca trošio i nemam pravo pričati kako je meni loše jer su mi ponovno otkazani koncerti. Imam i nekoliko novih pjesama, ali smatram da je neprikladno objavljivati pjesme dok u svijetu ljudi umiru - rekao je za 24sata Aca Lukas (51).

Svih mjera se pridržava i njegova kolegica Jadranka Barjaktarović (38), koja  je otkrila kako su i njoj ponovno otkazani koncerti.

- Ma posao mi jako pati i samo želim da se ovaj kaos završi. Strah postoji s obzirom na to da cijelo vrijeme pazim na sigurnosne mjere. Situacija je sve gora pa smatram kako sad nije vrijeme za nove pjesme, a iskreno i izgubim motivaciju kad vidim stanje u zemlji. Taman se jedan period sve vratilo u normalu, pa je ponovno nastala ludnica - rekla je Jadranka.

Popularne djevojke iz grupe Hurricane tijekom ove pandemije imale su nešto više sreće pa im dogovoreni koncerti nisu otkazani.

- Ne bojimo se virusa, ali nas je strah da se korona ne prenese na starije osobe iz naše okoline. Mjesecima se pridržavamo svih mjera i smatramo da je to najbolje za sve oko nas. Do sada nam nisu otkazali koncerte u Srbiji, tako da radimo sve po planu. Uskoro izbacujemo i novu pjesmu - rekle su atraktivne djevojke.

I pjevačica Biljana Sečivanović (43) ostala je bez stalnih primanja. Taman kad je pomislila da se situacija popravlja, a život vraća u realnost, korona virus je ponovno “napao”.

- U ožujku je počeo kaos pa su nam otkazani koncerti. Onda se situacija malo smirila, pa smo ponovno dogovorili neke gaže i sad ponovno kaos. Pridržavam se svih mjera, a posla nema. Stojim u kući i nadam se boljoj situaciji. Žao mi je što su nas mlade kolege napustile - rekla je Bilja.

Dnevnik.ba