Article_Top_970x250

Kakva drama u Trnavi: Radnik ispao nakon nikada luđih jedanaesteraca

EL: Spartak Trnava - Radnik Bijeljina 2:0

Kakva drama u Trnavi: Radnik ispao nakon nikada luđih jedanaesteraca

srp 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vratar Radnika Dalibor Kozić radio je čuda na golu, ali na nesreću bh. predstavnika, sjajnu večer imao je i Rusov na drugoj strani

Radnik iz Bijeljine nije uspio sačuvati prednost od 2:0 iz prve utakmice koja se igrala u Banja Luci. U uzvratu 1. pretkola Europske lige u Trnavi, Spartak je pobijedio s istim rezultatom 2:0, a Slovaci su prolaz dalje izborili nakon ludih jednaesteraca.

Od samog početka bila je to utakmic au jednom smjeru, a Spartaku je dodatan vjetar u leđa došao ranim pogotkom u 10. minuti kada je Sobczyk zabio za 1:0. Slovaci su konstantno steuzali obruč oko Radnikovog gola, ali klub iz Bijeljine se nije predavao već se sjajno branio i odolijevao svim naletima domaćina.

Ipak u 87. minuti vratar Kozić, koji je dosta puta u ovoj ustakmici spasio Radnik, loše je procijenio let lopte i ona dolauzi do Mihaleka koji ju šalje u mrežu za 2:0 i bio je to rezultat koji je donio produžetke Spartaku.

Umorni su igrači Radnika bili, ali ponogao im je crveni karton Mitrea, koji je u 108. minuti zaradio drugi žuti karton. Radnik se s igračem više uspio obraniti i izboriti jednaesterce.

U prvoj seriji Rusov je obranio udarac Merajiću, ali je sudac ponovio izvođenje jedanesterca jer se domaći vratar kretao na liniji. Iz drugog pokušaja Merajić je zabio. Ista situacija se dogodila u drugoj seriji na suprotnoj strani Kozić je obranio udarac Sobczyku, ali je sudac ponovno vratio uizvođenje i Austijanac je pogodio.

Motika je sljedeći pucao za Radnik, a Rusov je obrani, ali se na drugoj strani ponovno ukazao Dalibor Kozić koji je sljedeća dva jedanaesterca obranio, a Mekić je pogodio za Radnik.

No, u četvrtoj seriji promašio je Plavšić čitav gol, a Jakubek je bio siguran kod Slovaka. Posljednji jedanesterac, onaj Popare, obranio je sjajni Rusov i odveo Spartak u 2. pretkolo Europske lige.

Na kraju ostaje žal za velikom propuštenom prilikom, ali može se reći kako se Radnik hrabro borio i časno ispao od jaček i skupljeg protivnika.

Dnevnik.ba/ T.R.