Article_Top_970x250

KAKAV TANDEM Niko Kranjčar postao trener i bit će pomoćnik Josipu Šimuniću

hrvatska u19 reprezentacija

KAKAV TANDEM Niko Kranjčar postao trener i bit će pomoćnik Josipu Šimuniću

svibnja 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Niko Kranjčar ulazi u trenerske vode tri godine nakon što je završio profesionalnu igračku karijeru.

U 36. godini Niko će biti pomoćnik Josipu Šimuniću u reprezentaciji Hrvatske do 19 godina, potvrdio je HNS.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam dobio Josipov poziv da budem dio njegovog stručnog stožera jer je Joe prvenstveno moj veliki prijatelj. Nadam se da ću svojim igračkim i životnim iskustvom moći pomoći našim mladim igračima, vjerujem da će od nas moći nešto naučiti. Drago mi je da sam opet dio reprezentativne priče jer sam kao igrač uvijek rado dolazio na okupljanja reprezentacije, koja je za mene uvijek bila svetinja", rekao je Niko za HNS-ovu stranicu.

Nadovezao se i Joe Šimunić.

"Naravno da Nikin izbor ima veze s činjenicom da je on moj veliki prijatelj, ali u ovom slučaju gledam to sa stručnog stajališta jer je on u prvom redu bio velik igrač koji svojim iskustvom i znanjem itekako može pomoći u odrastanju mladih hrvatskih reprezentativaca. Kad jedna takva nogometna veličina stane pred naše mlade igrače i pomogne im savjetom, to itekako ima težinu. Drago mi je da ćemo surađivati za dobrobit hrvatskog nogometa, volio bih da se u budućnosti što više bivših igrača uključi u proces rada."

Niko Kranjčar je za Hrvatsku nastupio 81 put i zabio 16 golova. U karijeri je igrao za Dinamo, Hajduk, Portsmouth, Tottenham, Dinamo Kijev, QPR, New York Cosmos i Glasgow Rangerse.

Dnevnik.ba