Article_Top_970x250

JUVENTUS PRED IZBOROM Ili Serie A ili Superliga

što će odabrati?

JUVENTUS PRED IZBOROM Ili Serie A ili Superliga

svibnja 10, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Juventus, jedan od zadnja tri kluba koji su branili projekt Superlige, neće moći sudjelovati u sljedećem talijanskom prvenstvu ako ostane uključen u ovaj elitni natjecateljski projekt, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina.

“Ako Juventus ne bude igrao po pravilima, bit će van za nas. Prilikom prijave za sljedeće prvenstvo Serie A, bili bi isključeni ako se ne povuku iz Superlige”, prenijeli su riječi Gabrielea Gravine neki talijanski mediji, prenosi Hina.

Krajem travnja, reagirajući na pokušaj stvaranja Superlige od strane dvanaest europskih klubova, uključujući i tri talijanska, Talijanski nogometni savez je usvojio novo pravilo koje omogućava isključivanje iz prvenstva za momčadi koje bi sudjelovale u privatnom natjecanju.

Nakon toga su se Inter i Milan – poput sedam drugih klubova – ogradili od projekta i postigli dogovor s UEFA-om koji predviđa novčane kazne.

S druge strane, Juventus je, poput Real Madrida i Barcelone, ovog vikenda ponovno branio dobrobiti projekta, osuđujući pritom “prijetnje” UEFA-e i izražavajući spremnost čak i za pravnu bitku.

U razgovoru za radio postaju Rai Uno u ponedjeljak ujutro predsjednik Talijanskog nogometnog saveza također je rekao da je spreman djelovati kao “posrednik” u ovom sukobu jer ovaj “obračun klubova i UEFA-e nije dobar za talijanski nogomet i Juventus “.

“Želim pozitivno rješenje ove borbe”, naglasio je Gravina.

Dnevnik.ba

Tagovi: